Cum a scăpat Nicuşor Dan de problemele cu apa caldă din Bucureşti. Ce spune despre o taxă pe centrale de apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea

Primarul ales al Capitalei Nicuşor Dan afirmă că are centrală de apartament, deoarece locuieşte într-o zonă a Bucureştiului unde nu există sistemul centralizat de încălzire. El exclude o taxă pe centrala de apartament, idee pe care o consideră „absurdă”, deoarece Primăria Capitalei nu a rezolvat încă problema apei calde şi a căldurii.

„Locuiesc într-o zonă din Bucureşti în care nu există sistemul centralizat de încălzire şi atunci, da, am apă caldă pentru că am centrală proprie”, a răspuns Nicuşor Dan, miercuri seară, la Digi24, întrebat dacă are apă caldă.

Întrebat cum va rezolva avariile, primarul general ales a spus că „avem două probleme”.

 „Pe termen foarte scurt – ceea ce înseamnă iarna asta – după cum ştiţi eu o să fiu învestit undeva pe 15 octombrie şi iarna o să înceapă undeva pe 10 noiembrie. Imposibil în perioada asta să schimbi sute de kilometri de conductă. Putem să pregătim un management de avarie, asta înseamnă să fim sigur că avem echipamentele de intervenţie necesare, că o să avem materialele pentru intervenţie, că echipele o să aibă detectoare ca să detecteze mai repede avariile. În afară de echipele din primărie, o să deschidem în regim de urgenţă nişte licitaţii pentru ca să putem să avem şi privaţi care să poată să intervină deodată. Probabil că o să avem undeva la 10-15 avarii pe zi”, a completat el.

Întrebat despre un zvon cu privire la o posibilă taxă pentru centralele de apartament, pentru că ar fi cele mai poluante, Nicuşor Dan a exclus această idee.

 „Ar fi absurd ca o astfel de taxa să fie instituită de Primăria Capitalei în momentul în care ea nu e în stare să genereze apă caldă şi căldură. Dacă o astfel de taxă va fi impusă de la nivel central, evident că ea va deveni obligatorie şi pe teritoriul Bucureştiului, însă Primăria Capitalei nu poate să aibă o astfel de politică înainte să rezolva situaţia apei calde. E o situaţie identică cu acea taxă Oxigen, pe care administraţia anterioară voia să o instituie”, a declarat Nicuşor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite