Cum sunt distruşi arborii din „Sectorul Verde“ al Capitalei, condus de Robert Negoiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: romaniaecologica.ro
FOTO: romaniaecologica.ro

În  Sectorul 3 din Capitală, supranumit „Sectorul Verde“ şi condus de primarul Robert Negoiţă, copacii de pe trotuare au fost asfaltaţi, stârnind uimirea şi dezamagirea cetăţenilor şi a specialiştilor în ecologie. Pe Strada Râmnicu Vâlcea, peste baza arborilor a fost turnat asfalt.

  „Specialiştii însă spun că asfaltarea copacilor la bază, fie şi cu hydromedia, este o imbecilitate. Şi că, chiar dacă unii arbori se încăpăţânează să reziste, este doar o chestiune de timp până când vor începe să cedeze. De altfel, şi în Sectorul 3, ca în restul Bucureştiului, 1 din circa 10-15 arbori dau semne de îmbolnăvire sau s-au uscat deja. Sectorul (fals) Verde nu face excepţie. Acolo se usucă adesea chiar şi acei copaci recent plantaţi, tot din incompetenţă. Adesea fiind prost îngrijiţi sau prea înghesuiţi. Ei, dar asta înseamnă mai multa muncă (şi bani) pentru firmele acolite”, arată romaniaecologica.ro

   

copaci asfaltati/ romaniaecologica.ro

Tot în sectorul 3, în trecut, edilul a decis ca arborii să fie asfaltaţi cu hydromedia, un beton toxic, care a dus la uscarea multora dintre copaci. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite