„Cinema în aer liber“ în Parcul IOR, începând cu 3 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul "Cinema în aer liber" se află anul acesta la a treia ediţie
Proiectul "Cinema în aer liber" se află anul acesta la a treia ediţie

Primăria Sectorului 3 organizează, în colaborare cu Metropolis Film, cea de-a treia ediţie a evenimentului „Cinema în aer liber”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei. Proiectul se va desfăşura timp de şase săptămâni, în perioada 5 august – 14 septembrie, în Parcul A. I. Cuza, iar în cadrul acestuia vor rula cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice.

Cinematograful în aer liber va fi inaugurat oficial pe 3 august, de la ora 20.00, printr-un program de concerte, urmat de un spectacol în premieră al trupei greceşti de world music Imam Baildi. Formaţia va prezenta un show de saxofon balcanic, trompetă, solo-uri de cimpoi şi riff-uri de chitară. 

Cea de-a treia ediţie a evenimentului „Cinema în aer liber” oferă pentru publicul cinefil 24 de filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internaţionale prestigioase, dar şi proiecţii clasice consacrate. Dintre acestea, cinci filme vor putea fi urmărite în premieră naţională: „Kon-Tiki”, „Adâncul”, „Colivia Aurită”, „Puzzle chinezesc” şi „Nono, o aventură în zig-zag”. În fiecare seară, de marţi până duminică, timp de şase săptămâni, începând cu ora 21.30, producţiile vor rula graţie unui echipament performant de proiecţie în aer liber. 

Anul acesta, cinematograful în aer liber vine şi cu o porţie considerabilă de inedit, şi anume filme clasice readuse în atenţia publicului contemporan, precum trilogia „Naşul”, „Star Trek”, „The Truman Show”, „Inimă neînfricată”, „E.T. Extraterestrul”, „Scarface”, „Parfum de femeie”, „Lista lui Schindler”, „În numele tatălui” şi „Gladiatorul”. 

Evenimentul „Cinema în are liber” este parte a proiectului „Caravana Metropolis” şi s-a desfăşurat pentru prima dată în Sectorul 3 în anul 2012. De-a lungul celor două ediţii, proiecţiile au adunat 45.000 de persoane în jurul celui mai mare ecran gonflabil. 

Recomandări pe aceeaşi temă: 

   

Jackie Chan vine pentru prima dată în România, la Zilele Filmului Chinezesc

Cum să te bucuri de filme ca la cinema: îţi trebui un videoproiector şi timp liber

Cinema în aer liber, în Parcul Rozelor. Ecran gonflabil de 120 metri pătraţi şi singurul proiector digital mobil din ţară

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite