Cât va costa biletul de tren de la Gara de Nord la Aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Biletul de tren de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni va porni de la 7 lei, pe sensul de mers. Spre comparaţie, biletul de autobuz costă de două ori mai puţin. CFR Călători propune totuşi ieftinirea biletului.

Trei companii vor asigura transportul de călători între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, odată cu intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor, valabil începând cu data de 13 decembrie.

Acestea sunt CFR Călători, Regio Călători şi Transferoviar Călători.

Primele informaţii arată că preţul biletelor va începe de la 7 lei pe sens.

De exemplu, un bilet la Transferoviar în data de 16 decembrie, cu plecare din Gara de Nord la ora 10:30, costă 7 lei, potrivit Mersului Trenurilor.

pret bilet tren Aeroportul Otopeni FOTO Mersul Trenurilor

În schimb, un bilet la CFR Călători în data de 16 decembrie, cu plecare din Gara de Nord la ora 09:10, costă 11,7 lei, potrivit Mersului Trenurilor.

UPDATE CFR Călători a propus miercuri Ministerului Transporturilor să aprobe ieftinirea biletelor pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni de la 8,5 la 5 lei.

„CFR Călători a demarat astăzi, imediat după comunicarea traseelor pentru această rută de către CFR Infrastructură, propunerea de modificare a tarifului, la 5 lei. Până la aprobarea de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a acestui tarif sau a altuia, preţul unui bilet pe ruta Gara de Nord Bucureşti – AIHCB este 8,30 lei, conform Ordinului de Ministru valabil la acest moment, care reglementează tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

pret bilet tren Aeroportul Otopeni FOTO Mersul Trenurilor

Preţurile Regio Călători nu au fost încă afişate.

Spre comparaţie, biletul de autobuz până la Aeroportul Henri Coandă costă 3,5 lei, jumătate din preţul unui bilet de tren.

Durata călătoriei de la Bucureşti Nord la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va fi de 20 de min, iar trenurile vor circula la un interval de 40 de minute pe sens (24h/24h).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite