Voronin nu vrea alegeri directe pentru Preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voronin în Parlament. FOTO Tudor Iovu
Voronin în Parlament. FOTO Tudor Iovu

Vladimir Voronin s-a declarat împotriva alegerii directe a preşedintelui ţării. Liderul PCRM şi-a prezentat viziunea în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Voronin a spus că este normal ca şeful statului să fie ales de către Parlament, deoarece în Parlament sunt reprezentanţii poporului, care au ales anumite partide. „Doar nu degeaba aceste partide au elaborat platforme electorale, iar oamenii au votat pentru ele”, a spus Voronin. Pentru a fi mai convingător, liderul comunist a invocat drept exemplu o declaraţie a lui Iosif Stalin din anul 1936, când dictatorul s-a opus ca în constituţia Uniunii Sovietice să fie inclus postul de preşedinte al URSS pe motiv că puterea aparţine poporului. „Şi eu la fel cred că puterea trebuie să aparţină poporului”, a argumentat Voronin.

Liderul PCRM a mai spus că el a simţit pe propria experienţă ce înseamnă puterea concentrată în mâinile unui om, iar dacă şeful statului ar fi lipsit de control parlamentar, ar fi un dezastru. „Doamne fereşte să nimerească alde Ghimpu sau Lupu în această funcţie şi să deţină ei toate pârghiile. Atunci ţara va fi condusă de clanuri cu interese mafiote”, a argumentat fostul şef de stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite