Valeriu Streleţ: „Datoriile pe care le are Caravita faţă de BioProtect vor fi compromise”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premeriul Valeriu Streleţ a calificat prezentarea de către Veaceslav Ioniţă a schemei care ar fi fost folosită în fraudele de la Banca de Economii drept un atac în adresa sa.

Valeriu Streleţ a declarat în cadrul unui interviu pentru realitatea.md că este firesc ca să creadă în nevinovăţia colegului său, Vlad Filat, că Vlad Plahotniuc, deşi nu face parte din PD, controlează în continuare inastituţiile statului şi că ar fi grav dacă s-ar confirma că Filat a luat bani de la Ilan Shor.

În acelaşi timp, prim-ministrul susţine că a remarcat deja atacuri în adresa sa. „Metodele îmi sunt cunoscute. Încercarea de a trage o companie, pe care eu am fondat-o şi la care ţin foarte mult, în acest scandal, este vorba de Bioprotect, încă o dată scoate în evidenţă că sistemul nu se schimbă”, a menţionat Valeriu Streleţ*.

Şeful Guvernului a mai menţionat că se pregăteşte demiterea sa, deşi acest lucru nu s-a discutat în cadrul Alianţei. „Eu cunosc nişte dedesubturi ale scenei politice. Cunosc relaţiile dintre Voronin şi Dodon. Atunci când Vladimir Voronin nici nu vorbeşte cu Igor Dodon, nu putem vorbi despre acţiuni comune politice. Odată ce aceste declaraţii s-au sincronizat în timp sau fiind anticipate de unele atacuri în adresa mea personală, care imediat şi s-au confirmat, ceea ce a făcut Ioniţă. Apropo, o să-l invit la sediul companiei BioProtect, să-i prezentăm absolul toate actele ce ţin de livrările companiei în adresa firmei Caravita şi datoriile firmei Caravita către BioProtect la moment, care, înţeleg că probabil vor fi compromise. Însă, în acest context, îmi dau seama că ar putea exista un anumit centru de coordonare a acţiunilor şi am menţionat că semnalul de bază va fi dacă cineva va propune demiterea Guvernului prin vot secret”, a precizat Streleţ.

Prim-ministrul s-a arătat convins de faptul că investigaţia Kroll va scoate la iveală cine este beneficiarul final al fraudelor de la BEM.

Amintim că fostul deputat Veaceslav Ioniţă a prezentat recent o schemă despre care spune că ar fi fost folosită la fraudarea Băncii de Economii. Potrivit lui Ioniţă, banii luaţi de la BEM ar fi ajuns din off-shore la Caravita şi BioProtect, companie care aparţine lui Valeriu Streleţ. Anterior, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat că Valeriu Streleţ are legături directe cu ilegalităţile de la Caravita, deţinând 25% din acţiunile companiei, fapt negat de premier. 

*Erată: Menţionăm că în interviul de pe realitatea.md iniţial era scris că premierul Valeriu Streleţ a declarat că el ar fi fondatorul firmei Caravita.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite