Gheorghe Balan va activa la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase si Gheorghe Balan

Fostul şef interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Balan, îşi va relua activitatea de magistrat în cadrul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani. O hotărâre în acest sens a fost adoptată la şedinţa de vineri, 13 decembrie, a Consiliului Superior al Magistraturii, transmite IPN.

La sfârşitul lunii septembrie, CSM a admis cererea lui Gheorghe Balan de a fi repus în funcţia de judecător. În acea şedinţă, preşedintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă, a precizat că Gheorghe Balan a fost eliberat din funcţie anul trecut, invocându-i-se comiterea unei abateri disciplinare. Curtea de Apel a admis cererea de chemare în judecată depusă de Gheorghe Balan, iar hotărârea CSM prin care a fost eliberat din funcţie a fost anulată, constatându-se că nu a fost comisă abaterea disciplinară.

Gheorghe Balan s-a remarcat în ultimii ani pentru criticile dure la adresa sistemului judecătoresc. În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din martie 2017, a ţinut un discurs dur despre derapajele din ultimul timp din justiţie. Acesta s-a implicat şi în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, candidând în circumscripţia uninominală Anenii Noi, din partea Blocului ACUM, însă nu a reuşit să obţină mandatul de deputat.

Gheorghe Balan a exercitat interimatul funcţiei de şef al Inspectoratului General al Poliţiei, fiind numit în funcţie de ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite