Departamentul de Stat al SUA a recomandat americanilor să nu călătorească în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia de Frontieră a R. Moldova
Poliţia de Frontieră a R. Moldova

Departamentul de Stat al SUA a emis o avertizare prin care a recomandat cetăţenilor americani să nu călătorească în Republica Moldova. „Nu călătoriţi în Moldova din cauza COVID-19, a activităţii militare neobişnuite şi îngrijorătoare a Rusiei în jurul Ucrainei şi a conflictului nerezolvat dintre regiunea separatistă Transnistria şi guvernul central, transmite IPN.

Cetăţenii americani din Transnistria ar trebui să plece imediat prin mijloace comerciale sau private”, se arată într-o notificare a Biroului Afaceri Consulare al Departamentului de Stat, publicată şi de Ambasada SUA la Chişinău.

Departamentul de Stat a accentuat în recomandarea sa că „Guvernul SUA are capacitatea limitată de a oferi servicii de urgenţă cetăţenilor americani care călătoresc în Transnistria, deoarece angajaţii guvernului SUA au restricţii privind călătoria în zonă”. „Transnistria este o regiune separatistă care nu se află sub controlul guvernului moldovenesc de la Chişinău”, a precizat sursa citată. „Vizitatorii pot întâmpina dificultăţi la punctele de control de-a lungul drumurilor care duc în şi din Transnistria. Fotografierea instalaţiilor militare şi a forţelor de securitate este interzisă şi poate duce la probleme cu autorităţile”.

În Declaraţie se mai spune că Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) au emis o notificare de călătorie de Nivel 4 pentru Moldova din cauza COVID-19, indicând un nivel foarte ridicat de COVID-19 în ţară. Există restricţii care afectează intrarea cetăţenilor americani în Moldova. „Riscul de a contracta COVID-19 şi de a dezvolta simptome severe poate fi mai mic dacă sunteţi vaccinat complet cu un vaccin autorizat FDA. Înainte de a planifica orice călătorie internaţională, consultaţi recomandările specifice ale CDC pentru călătorii complet vaccinaţi şi nevaccinaţi”, precizează sursa citată.

Autorităţile americane au recomandat cetăţenilor săi să viziteze pagina COVID-19 a Ambasadei SUA la Chişinău pentru mai multe informaţii despre COVID-19, restricţiile şi condiţiile aferente din Republica Moldova, precum şi să viziteze pagina COVID-19 a Departamentului de Stat înainte de a planifica orice călătorie internaţională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite