Razii ale Poliției pe lacul de acumulare de la Bicaz. Au fost găsite mai multe construcții lacustre ilegale

0
Publicat:

În judeţul Neamţ, lacul de acumulare de la Bicaz este locul ideal pentru amplasarea unor construcţii lacustre, luciul de apă fiind căutat şi de pescari. Numai că, unii fac aceste lucruri în mod ilegal.

Construcție ilegală pe luciul apei FOTO Poliția Neamț
Construcție ilegală pe luciul apei FOTO Poliția Neamț

O demonstrează şi rezultatele unei ample acţiuni a oamenilor legii, care a vizat combaterea pescuitului ilegal, dar şi a altor aspecte. Astfel, cu ocazia minivacanţei prilejuite de Sărbătorile Pascale, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi a organizat, în perioada 30 aprilie - 1 mai, mai multe misiuni în zona lacului Izvorul Muntelui.

În aceste activităţi au fost angrenate cadre de la Biroul de Investigare a Fraudelor, Biroul de Poliţie Transporturi Botoşani şi Biroul de Poliţie Transporturi Neamt. În dimineaţa primei zile din această lună, de „necazuri“ avea să dea un bărbat de 59 de ani, din comuna Tarcău, care a fost depistat în  zona portului vechi.

„Transporta cu un autovehicul personal într-un recipient improvizat, cantitatea de 41 kg peşte, din specia păstrăv, fără a deţine documente legale de transport. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de articolul 64, litera h din OUG 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura“, a transmis Poliţia Neamţ.

Peştele a fost confiscat şi predat unei societăţi comerciale de profil. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, atât pe luciul de apă, cât şi în zonele limitrofe lacului, au fost legitimate 37 de persoane, verificate trei societăţi comerciale şi patru ambarcaţiuni de agrement.

Cantitatea de păstrăv a fost confiscată FOTO Poliția Neamț
Cantitatea de păstrăv a fost confiscată FOTO Poliția Neamț

Poliţiştii au mai aplicat zece sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.600 de lei, pentru nerespectarea normelor care reglementează pescuitul şi acvacultura. Până în iunie, este instituită perioadă de prohibiţie, acum putându-se pescui doar păstrăv, dar numai cu năluci artificiale. În timpul controlului au fost găsite şi câteva construcţii plutitoare ilegale.

„Au fost identificate un număr de trei construcţii plutitoare, fără avizul legal din partea Apelor Romane, fapte care întrunesc elementele constitutive ale infractiunii de executarea, modificarea sau extinderea lucrărilor, construcţiilor sau instalaţiilor pe apă sau care au legătura cu apele fără avizul legal, fiind întocmite dosare penale în acest sens“, a mai comunicat Poliţia Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite