Andrei Năstase: Este ruşinos că a trebuit să vină şeful diplomaţiei europene pentru a ne convinge că trebuie să depunem cerere de aderare la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Năstase FOTO IPN
Andrei Năstase FOTO IPN

Fostul preşedinte al Platformei DA, Andrei Năstase, consideră că depunerea cererii de aderare a Moldovei la UE „este un gest bun”. Totuşi, politicianul a criticat momentul în care a fost depusă cererea. Potrivit lui, este ruşinos că preşedintele Maia Sandu a semnat documentul abia după ce la Chişinău a venit şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

De asemenea, Năstase consideră că cererea trebuia depusă mai înainte, dar nu în timpul războiului din Ucraina.

„Noi avem un acord de asociere cu UE. Avem parteneriate foarte strânse cu România şi ţările membre UE. Iată de ce ar trebui să acţionăm cu mai multă promptitudine şi nu post-factum”, a spus Andrei Năstase la emisiunea „Puterea a patra” de la N4. 

Preşedintele Maia Sandu a semnat joi, 3 martie, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cererea, care este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE, a fost cosemnată de speakerul Parlamentului, Igor Grosu, şi premierul Natalia Gavriliţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite