Alexandru Oleinic, deputat independent: PDM o să facă tot posibilul ca să găsească parteneri pentru a crea o coaliţie de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Oleinic

Alexandru Oleinic, deputatul independent ales pe circumscripţia 47, deschisă pentru alegătorii stabiliţi în Transnistria, susţine că PDM o să facă tot posibilul ca să găsească parteneri pentru a crea o coaliţie de guvernare.

„Eu mă identific cu echipa care va susţine vectorul european de dezvoltare a Republicii Moldova. Dacă socialiştii declară că ei sunt gata să susţină implementarea Acordului de Asociere, eu sunt gata şi cu socialiştii să susţin promovarea legilor necesare pentru crearea unui model nou de dezvoltare a ţării, implementarea unor legi care ar servi drept bază pentru dezvoltarea sectorului economic, a agriculturii”, a declarat ALexandru Oleinic pentru Europa Liberă.

În opinia sa, iniţiator al procesului de negocieri în vederea formării unei alianţe trebuie să fie Partidul Democrat, fiindcă au obţinut 30 de mandate, chiar dacă PSRM a obţinut 35. 

„Dar desigur că blocul ACUM trebuie să aibă nişte viziuni concrete şi condiţii concrete pentru a participa la guvernare, dar condiţii care e posibil să fie înfăptuite, pentru că dacă noi vorbim de nişte condiţii care pur şi simplu să limiteze procesul de negocieri, atunci din start trebuie de spus că noi nu dorim să luăm parte la guvernare. Dar dacă dorim, trebuie să găsim un consens”, a mai spus Oleinic.

Acesta e nagat că a obţinut voturile cetăţenilor stabiliţi în regiunea transnsitreană prin corupere.

„Eu nu cunosc aşa fapte şi cine s-a ocupat cu aşa metode are de răspuns. Noi am câştigat alegerile în circumscripţia 47 corect. Dar eu nu înţeleg care ar fi...”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite