Timişorenii sunt imuni la febra vaccinului care a „îmbolnăvit” ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii sunt anunţaţi încă de la intrarea în spital de programul de vaccinare
Timişorenii sunt anunţaţi încă de la intrarea în spital de programul de vaccinare

Chiar dacă bucureştenii s-au lăsat influenţaţi de televizor şi s-au pus la cozi interminabile pentru a se vaccina, timişorenii nu se înghesuie să se imunizeze. De dimineaţă, la Boli Infecţioase erau doar câteva persoane.

Citiţi şi:

O femeie a murit la Timişoara din cauza unor complicaţii produse de virusul AH1N1
Pandemia „porcină" a cucerit întreaga regiune de Vest în anul 2009
Bomba „porcină” ticăie ameninţător în şcolile din vestul ţării
Ameninţări foarte dure pentru medicii care le recomandă pacienţilor să nu se vaccineze
„Porcina“ planează asupra Timişoarei, iar oamenii se vaccinează pe bandă rulantă

Testul care îţi spune dacă ai sau nu porcină are succes la Timişoara

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş susţin că în ultimele zile, telefoanele au sunat într-una, iar medicii au cerut sute de doze de vaccin. „Oamenii sună într-una. Până acum s-au distribuit 35.000 de doze, din cele 60.000 pe care le-am primit”, a spus Viorica Dumitru.



În realitatea cererea mare de doze de vaccin nu se vede. În această dimineaţă la centrul de vaccinare era pustiu (foto jos), doar câteva persoane au fost să se imunizeze la Victor Babeş. „Ne-am vaccinat pentru gripă porcină. Am văzut la televizor şi noi. Dacă tot e gratis recomandăm la toată lumea să se vaccineze. Până acuma nu am avut timp să venim”, a spus timişoreanul Constantin Strâmbenschi, care s-a vaccinat împreună cu soţia sa Frăsina. (foto sus)



Încă un cabinet de vaccinare în Timişoara

Directorul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, Dorin Vancea susţine că numărul persoanelor care se vaccinează împotriva gripei noi a crescut în ultimele zile, dar se aşteaptă ca de mâine să vină lumea în valuri. „Până acum s-au vaccinat 200 de persoane. De mâine dimineaţă numărul persoanelor va creşte, motiv pentru care vom deschide încă un cabinet unde lumea se poate vaccina”, a spus Dorin Vancea. Acesta a mai spus că nu există riscul ca dozele de vaccin să se epuizeze întrucât spitalul este aprovizionat permanent.

Testul „barza pentru porcină” se vinde ca pâinea caldă

În farmaciile din Vestul ţării se vinde un test pe baza căruia oamenii pot afla pe loc dacă au contactat virusul AH1N1. Testul „Screen Flu” se găseşte şi într-o farmacie din Timişoara. Reprezentanţii farmaciei spun că  este un test practic, nou pe piaţa din Romania care depistează pe loc virusul gripal de tip A şi B, dar şi virusul AH1N1.



„Pachetul Screen Flu vândut la Timişoara conţine un beţişor, o soluţie şi o plăcuţă. Beţişorul trebuie introdus în nas, după care trebuie introdus în soluţia din pachet. Câţiva stropi se pun pe plăcuţa pe care vor apărea două linii în cazul în care rezultatul este pozitiv", explică farmacista Adelina Jivănescu. Testul se vinde la Farmaciile Dona, iar reprezentănţii unităţii spun că din cele 25 de teste de pe stoc, s-au vândut 23.

image
Pustiu la vaccinare
Doina Ujog, asistent de farmacie, a explicat că testul nu este foarte scump şi că utilizarea lui se poate face foarte simplu


Citiţi aici despre situaţia din regiune:

ARAD: Numărul de arădeni diagnosticați cu gripă nouă a ajuns la 136
HUNEDOARA: Gripa porcină atacă din nou: primele cazuri de infectare cu virusul AH1N1 din 2010
REŞIŢA: Gripa porcină face prima victimă în Caraş-Severin (UPDATE)
ORADEA: Medicii orădeni speră ca numărul îmbolnăvirilor de gripă A/H1N1 să scadă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite