Scriitorul Ovidiu Forai: "Cuvântul de onoare era cea mai preţuită carte de vizită"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Ovidiu Forai a lansat cea de a patra sa carte, "Un castel cu vinuri vechi". Acesta cuprinde mărturii obţinute de la 15 persoane trecute bine de 80 de ani.

Scriitorul şi jurnalistul timişorean Ovidiu Forai a străbătut peste 8.000 de km, cu maşina prin ţară, pentru a se întâlni cu 15 personalităţi trecute de 80 de ani. Interviurile au fost incluse în cartea „Un castel cu vinuri vechi”, mărturia unor oameni care se identifică practic cu istoria României.

Un supravieţuitor de la Auschwits, un deţinut politic care a servit drept “cobai” la experiementul Piteşti, Neagu Djuvara, duhovnicul Iustin Pârvu, Mihai Botez, părintele judoului, baritonul Nicolae Herlea, medicul Dan Gavriliu, meşterul de lemne Nicolae Nica, actorul Vladimir Jurăscu sunt doar câţiva din eroii autorului.

Doi dintre ei au murit

Eroii acestei cărţi au prins vremurile când oamenii se respectau mai mult, trăiau mai frumos. Mai trăia bunul simţ, iar cuvântul de onoare era cea mai preţuiă carte de vizită. Mă înclin în faţa lor şi le dedic această carte”, a declarat Ovidiu Forai. Dintre cei 15 eroi din carte, scriitorul Anavi Adam şi marele fotbalist al Ripensiei, Vasile Deheleanu, au plecat deja dintre noi.

Ovidiu Forai se află la cea de a patra carte după "Povestiri din mondo-sport", "Croazieră pe planeta Fotbal" şi "Viaţa ca o tablă de şah".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite