Dosarul penal al juristului-şef din Primăria Timişoara se trage de la mansardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teofil Drugărin vrea să-şi recupereze daunele de la Cojocari
Teofil Drugărin vrea să-şi recupereze daunele de la Cojocari

Ioan Cojocari este urmărit penal după plângerile făcute de un fost avocat timişorean, Teofil Drugărin, căruia secretarul a refuzat să-i dea autorizaţie de construcţie pentru trei mansardări de blocuri.

Teofil Drugărin a renunţat la avocatură în 2007, când s-a axat pe construcţii. Practic, acesta execută diferite lucrări la blocuri, primind în schimb terasa pentru mansardare. Totul a mers ca uns, iar timişoreanul a obţinut autorizaţii de construcţie pentru patru mansarde pe străzile Ana Ipătescu, Răsăritului şi Aleea Speranţei. „Au fost şi cazuri în care astăzi am depus documentul, iar mâine l-am primit acasă”, povesteşte Drugărin.

Secretarul primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Acesta a început însă să întâmpine greutăţi tot mai mari în obţinerea documentelor, fiind presat de cei de la care lua împrumuturi sau de locatarii unde trebuia să construiască. „Am cumulat foarte multe datorii şi nu puteam să avansez din cauza avizului juridic pe care trebuia să mi-l dea domnul Cojocari. Mă refuza pe diferite motive. Mai înainte pe aceleaşi documente pe care acum m-a refuzat, mi-a dat avizele”, povesteşte Drugărin.

În luna iulie a anului trecut, bărbatul a început să facă plângeri penale împotriva lui Cojocari şi a altor funcţionari din primărie, cumulându-se în total 17 plângeri, în urma cărora s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva juristului-şef din primărie pentru abuz în serviciu. „O consider o victorie a tuturor constructorilor întârziaţi de primărie”, a spus Drugărin.

La rândul său, Cojocari se simte nevinovat. „E vorba de o mansardare la un bloc pentru care nu s-a obţinut acordul locatarilor. A încercat să forţeze mâna”, a spus Cojocari. Pentru daunele suferite, timişoreanul vrea să ceară despăgubiri de peste 100.000 de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite