Adio, parţiale. Ce obiective îşi propun interimarii din Dâmboviţa până la alegerile oficiale din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea în administraţiile locale conduse de primari interimari poate fi susţinută la cote normale până în vara anului viitor. Cel puţin aşa susţin interimarii din Dâmboviţa, care au o agendă încărcată de proiecte pe care le au în derulare până la alegerile locale din 2016.

Conform Legii Electorale, ultima data la care se pot desfăsura alegeri parţiale locale pentru ocuparea acestor funcţii vacantate este data de 7 iunie 2015, însa pentru asta pe data de 4 mai 2015, ar fi trebuit sa intre în vigoare HG-urile prin care, potrivit legii, să se poată organiza aceste alegeri.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, în Dâmboviţa localităţile care sunt conduse de interimari sunt Vulcana Pandele, Crângurile, Produleşti şi Dragomireşti, dar şi oraşele Târgovişte şi Găeşti. De asemenea, ar fi trebuit să se organizeze alegeri în circumscripţia Electorală Nr. 16, Colegiul Uninominal Nr. 2, după ce senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost arestat în dosarul Rompetrol.

image

"Ştiam că a fost depăşit termenul până la care se putea organiza alegeri parţiale, dar la noi nu e problemă. Stau mai linişit ştiind că alegerile se vor organiza la anul. La noi e totul perfect, avem  stabilitate în cadrul Consiliului Local şi putem să ne desfăşurăm lucrările. Avem canalizare de făcut, trotuare de aranjat şi locuri de joacă de amenajat", ne-a spus primarul interimar al oraşului Găeşti, Gheorghe Grigore.

image

"În primul rănd e o mare responsabilitate pentru mine, iar implicaţiile sunt foarte mari. Eu voi face tot ce depinde de mine să duc la bun sfârşit proiectele care sunt in implementare şi să deschidem noi proiecte POR 2014-2020. În ceea ce mă priveşte voi duce la bun sfârşit proiectele de combatere a fenomenului câinilor comunitari, de rezolvare a prolemelor din cartierele care au fost văduvite în ultimii ani de investiţii majore - şi aici mă refer la Matei Voied, Priseaca şi Prepeleac. O să lucrăm foarte mult la amenajarea spaţiilor verzi. Intenţionez să modific organigrama la Eco Sal pentru a putea beneficia de un număr mai mare de lucrători la spaţiile verzi, dar şi pentru a putea munci mai bine pe PIDU-ri şi in zona parcarilor blocurilor etc. O să demarez un proiect de reabilitare a locurilor de joacă din oraş, proiecte care ţin de unităţile de învăţământ. Cât voi fi eu la primări va exista tranparenţa decizională şi tranparenţa cu privire la activităţile noastre. Şi ca un ultim punct pe agenda mea am în vedere scăderea impozitelor în cartierele Matei Voied, Priseaca şi Prepeleac, acolo unde impozitele sunt la fel ca în centrul oraşului", a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Ţuţuianu, împotriva alegerilor parţiale

image

''Voi propune ca, după ce s-a trecut de jumătatea mandatului, să nu mai organizăm alegeri parţiale. Ele nu înseamnă decât o cheltuială în plus, iar unităţile administrativ-teritoriale pot funcţiona cu primari interimari, cu soluţii care să ne asigure continuitatea administraţiei publice şi să evităm un spectacol electoral continuu. Deci, dacă vacantarea postului a intervenit după jumătatea mandatului, nu văd raţiunea pentru care am mai organiza alegeri pentru că trebuie să observaţi două chestiuni: pe de o parte înseamnă costuri, pe de altă parte populaţia participă la alegeri parţiale într-un număr foarte mic'', a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.  

Ce au făcut edilii suspendaţi/arestaţi

La Târgovişte, reşedinţa judeţului Dâmboviţa, primarul Gabriel Boriga a fost revocat din funcţie după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

La Găeşti, Gheorghe Grigore i-a luat locul lui Dan Iacobuţă, după ce acesta a murit, răpus de cancer.

La Vulcana Pandele prefectul Judeţului Dâmboviţa a emis ordinul privind constatarea încetării mandatului Primarului comunei Vulcana Pandele, Olteanu Constantin. Decizia, pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, rămasă definitivă, vine după ce edilul a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare de doi ani şi jumătate, pentru conflict de interese, alături de cumnatul său, Valeriu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei PSD Vulcana Pandele şi consilier local.

La Crângurile primarul Dumitru Girescu a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti la trei ani de închisoare şi interzicerea drepturilor de a ocupa o funcţie publică, tot pentru aceeaşi perioadă. Giurescu a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, de conflict de interese în formă continuată şi fals intelectual.

La Dragomireşti primarul comunei Dragomireşti, Dragoş Vlădulescu, a fost reclamat la Agenţia Naţională de Integritate de către prefectul Dâmboviţei, pentru conflict de interese. ANI a constatat că edilul nu a menţionat calităţile de asociat şi administrator la SC Vladostar Prod SRL, astfel că îl acuză de fals.

La Produleşti primarul comunei Produleşti,  Marin Grigore, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar secretarul primăriei, Petre Mihai, a primit o condamnare de trei ani şi patru luni de detenţie, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri oficiale.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite