Sibiu: Criza economică lasă Crucea Roşie fără sponsorizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Criza economică lasă Crucea Roşie fără sponsorizări
Sibiu: Criza economică lasă Crucea Roşie fără sponsorizări

Tot mai puţine firme sunt dispuse să ofere ajutor organizaţiei în ultima perioadă. Pentru a nu fi nevoiţi să îşi restrângă activităţile sociale pe care le desfăşoară, Crucea Roşie organizează în prezent mai multe cursuri de prim-ajutor, de îngrijire de bătrâni la domiciliu sau de igienă.

Aşa cum era de aşteptat, criza economică este resimţită din plin şi de organizaţia Cruce Roşie Sibiu. Firmele sibiene nu mai au bani, prin urmare nu mai alocă nici sponsorizări pentru diferitele activităţi sociale pe care aceasta le desfăşoară.
Principala preocupare a reprezentanţilor Crucii Roşii este, în momentul de faţă, organizarea celei de-a VIII-a ediţie a taberei de tineret „Lideri de mâine”, care va avea loc în perioada 2-9 august pe Valea Ştezii. Tabăra va reuni la Sibiu 60 de persoane din ţară şi străinătate, membri ai organizaţiei. Deşi au contactat până în prezent peste 30 de firme cu care au colaborat şi în trecut pentru sponsorizări, una singură s-a oferit până în prezent să acorde sprijin pentru organizarea acestei tabere, iar altele câteva au promis că vor acorda acest sprijin,însă nu există deocamdată o certitudine. „Am luat legătura cu 32 de firme şi doar de la una avem certitudinea sprijinului, dar mai avem şi alte câteva promisiuni. Se vede că este criză, firmele evită să mai ofere sponsorizări. Pentru că trebuie să ducem tradiţia mai departe,tinerii vor plăti o taxă de participare de 70 de lei, iar pentru restul activităţilor ne vom autofinanţa”, ne-a spus Raluca Morar, directorul Crucii Roşii din Sibiu. În cadrul taberei de pe Valea Ştezii, tinerii vor dormi în corturi şi vor găti la bucătăria de campanie, vor participa la ateliere de prim ajutor şi comportamente de risc, vor ecologiza Valea Ştezii şi vor lua parte la activităţi de teambuilding şi leadership, animaţie, campionate de volei şi fotbal.

Modalităţi de finanţare

Pentru a subzista şi a putea continua seria activităţilor sociale pe care le desfăşoară, reprezentanţii Crucii Roşii organizează în prezent mai multe cursuri de prim-ajutor, îngrijire de bătrâni la domiciliu sau de igienă. Aceste cursuri sunt realizate în colaborare cu voluntari acreditaţi, asistenţi medicali, psihologi sau reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi sunt deschise tutror sibienilor. Aceştia însă, nu par foarte interesaţi de ofertele Crucii Roşii. “Primul curs, cel de prim-ajutor, costă 100 de lei şi se organizează pe durata a 12 ore. Din păcate, aici nu avem deocamdată niciun cursant. La cel de îngrijitori de bătrâni la domiciliu, are costă 400 de lei şi durează patru luni, avem deocamdată o serie de 10 cursanţi,la fel ca şi la celde igienă, care costă 120 de lei şi se organizează pe durata a şase ore”, a completat Raluca Morar.
O altă sursă de finanţare pentru activităţile pe care le desfăşoară provine din taxa de membru al Crucii Roşii, care este de 10 lei pe an. În acest moment 280 de sibieni sunt membri Crucea Roşie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite