Cum facem acasă rapid cel mai gustos sos tzatziki. Reţeta lui Bogdan Roman, sibianul de senzaţie de la Masterchef
0Aperitivul de bază grecesc sau sos pentru diferite mâncăruri, deliciosul tzatziki se poate prepara extrem de uşor acasă.
O reţetă simplă de sos tratziki este oferită de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef, pe blogul său.
Aveţi nevoie de: 2-3 castraveţi obişnuiţi sau un castravete tip Fabio, 200 de grame de iaurt gras (grecii folosesc iaurt de oaie sau capră), 2 căţei de usturoi, 3-4 frunze de mentă, sare, piper alb după gust.
Mod de preparare
”Începem cu spălarea şi curăţarea castraveţilor şi a usturoiului. Castravetele se curăţă de coajă dacă are coajă groasă şi se toacă mărunt sau se rade pe răzătoarea mare. Se presară sare peste castravetele tocat şi se lasă 5 minute să îşi lase sucul. După 5 minute, stoarcem cu putere sucul castraveţilor. Castraveţii storsi se pun într-un vas şi se amestecă cu iaurt, usturoi, mentă tocată fin, piper şi sare dacă mai trebuie. Opţional se mai poate adăuga o lingură de ulei de măsline şi puţin suc de lămâie. Se serveşte rece. Poftă mare !”, spune Bogdan Roman.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.