Cum obţii un păr lung, cu fire groase şi sănătoase. Temperatura ideală a apei la spălarea podoabei capilare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

În primul rând, ar fi perfect să te naşti cu el, dar dacă nu ai acest noroc, ar fi bine să ţii cont de câteva reguli simple şi uşor de respectat, pentru care nu e nevoie să-ţi goleşti portofelul în saloanele de coafură.

„Secretul unui păr sănătos este hidratarea, dar la fel de importante sunt şi alimentaţia, produsele de îngrijire şi utilizarea lor corectă”, spune Sanda Ianoşdan, coafeză şi specialist în diagnoză capilară în Oradea.

  • Consumă produse alimentare bogate în vitaminele A, B, C, E. Deşi hulită, carnea roşie este bogată în fier şi zinc, mineralele care stimulează creşterea părului.
  • Taie-ţi vârfurile regulat pentru că, oricât de multă grijă ai avea, acestea se degradează. Când mergi la salon, ca să nu fie discuţii, explică-i din start coafezei cât vrei să tai din lungimea părului.
  • Părul se spală cu apă călduţă, nu caldă şi, la uscare, nu se freacă în prosop.
  • Şamponul trebuie să fie unul recomandat pentru tipul tău de păr. Pentru păr gras, ar trebui să conţină ulei de arbore de ceai, ulei de citrice, rozmarin, salvie, urzică şi muşeţel care va pot scapa de uleiul din folicul. Pentru părul fin, în lista de ingrediente trebuie să fie panthenol, ingrediente care dau volum părului şi proteine care aderă la firele de păr pentru a le face mai groase, în vreme ce pentru părul uscat sunt recomandate ceke bogate în uleiuri naturale de argan, ulei de cocos, ulei de nucă şi ulei de germeni de grâu.
  • Hidratarea părului se face numai pe lungime, nu pe scalp, cu mască sau balsam specific tipului de păr, cel puţin o dată pe lună şi dacă e posibil, într-un salon de coafură specializate.
  • Înainte de uscarea părului foloseşte soluţii pentru protecţie termică şi nu lipi uscătorul de cap, ci ţine-l la o distanţă de minim 15-20 de centimetri. 
  • Foloseşte placa sau ondulatorul cât mai rar, iar temperatura să nu fie mai mare de 180 grade Celsius. Extrem de important e ca placa sau ondulatorul să nu fie folosite pe părul murdar, chiar dacă a trecut numai o zi de când te-ai spălat pe cap.
  • Evită schimbările de culoare dese cu deschidere de mai multe tonuri, acestea duc la subţierea lui.
  • Evită să tapezi părul şi să-l „îneci” în fixativ
  • Nu încărca firul de păr cu mai mult de trei produse de coafare, chiar dacă toate au fost recomandate de specialişti.
  • Dacă ai o problemă cu scalpul, foloseşte două tipuri de şampon: unul special pentru scalp, recomandat de dermatolog, şi altul pentru lungimea părului, deoarece şamponul pentru scalp poate usca firul. Dacă nu, e indicat să foloseşti o mască pentru păr, dar fără să atingi scalpul.
Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite