Oradea: Bursă privată pentru şomeri şi angajatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Bursă privată pentru şomeri şi angajatori
Oradea: Bursă privată pentru şomeri şi angajatori

La două săptămâni după bursa de stat, bursa privată atrage pretedenţi la muncă. Aproximativ 250 de locuri de muncă vacante au oferit cei 21 de angajatori care au participat la Bursa Locurilor de Muncă organizată de Centrul Cariere.

„Avem nevoie de oameni, iar bursa este cel mai simplu mod de a-i găsi fără intermediari. Noi avem opt locuri de muncă vacante pentru toate nivelurile de pregătire, de la manipulant la manger de produs”, spune Ligia Cioară, manager resurse umane la Proges. Compania caută persoane specializate pentru a nu pierde foarte mult timp cu pregătirea lor în cadrul companiei şi speră să găsească şi voluntari pentru anumite activităţi. „Am mai avut experienţa voluntariatelor, iar unele s-au concretizat cu angajări pentru că au dovedit că sunt competenţi şi interesaţi”, adaugă Ligia Cioară.

Motivaţi de criză
„Am fost şi la bursa pentru absolvenţi, de acum două săptămâni. Mi-am depus CV-ul la mai multe firme, dar cea care m-a sunat oferea un salariu prea mic”, spune Alexandra Sala, absolventă de ştiinţe economice. Ea speră că de data asta va fi mai norocoasă, iar angajatorii vor fi mai generoşi. O experienţă similară are şi Ciprian Sava. El are handicapul de a nu avea nicio experienţă dovedită cu acte în CV, deşi a lucrat, dar la negru.
 „Am planificat bursa aceasta de mai multă vreme şi nu am ştiut că va fi atât de apropiată în timp de bursa absolvenţilor organizată de partenerii noştri de la AJOFM”, a spus Monica Suciu, directorul Centrului Cariere. Ea consideră că bursa este binevenită. „În actualele condiţii de criză economică, orădenii şi bihorenii sunt interesaţi să îşi găsească un loc de muncă, iar firmele să găsească personal calificat”, adaugă Monica Suciu.
Este a treia bursă privată a locurilor de muncă, organizată de Centrul Cariere în anul scurs de la înfiinţarea lui, printr-un program european. Şi la ediţiile anterioare, numărul participanţilor a fost mare, dar acum criza a accentuat zelul tuturor.

Joburi pentru toţi
Peste 20 de angajatori s-au înscris la Bursa Locurilor de Muncă organizată de Centrul Cariere. Ei au oferit peste 250 de locuri de muncă, pentru toate categoriile de personal, de la cel necalificat la cel cu studii superioare pe poziţie de conducere.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite