Daniel Postolache, alpinist şi campion naţional la Taekwondo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 30 de medalii şi trofee obţinute la concursuri, iar anul trecut a „cucerit" cel mai înalt vârf din Munţii Bucegi

Daniel Postolache avea 14 ani când a păşit pentru prima dată într-o sală de arte marţiale, la îndemnul părinţilor.

„Am fost un copil plin de energie şi ca să-mi ocup timpul liber, mama şi tata mi-au recomandat să fac un sport. Aşa am ajuns în sala de antrenament a lui Sorin Codreanu, unde am învăţat Shotokan", îşi aminteşte Daniel Postolache.

S-a îndrăgostit de artele marţiale la primul antrenament şi chiar dacă a început târziu, la o vârstă când alţii erau deja experţi, gălăţeanul s-a ambiţionat şi i-a egalat pe cei care practicau sport de câţiva ani.

„În acelaşi an, am obţinut prima centură. Din păcate, după doi ani, am făcut o pauză pentru că sala unde eu mă antrenam s-a închis. Din 1998 m-am reînscris la arte marţiale şi l-am avut antrenor pe Nicolae Milea de la care am învăţat Kyokushin şi Taekwondo", spune campionul naţional.

A participat la 50 de competiţii

În ultimii 11 ani, Daniel a mers la toate concursurile organizate atât în ţară cât şi la nivel european.

„Nu ştiu exact numărul competiţiilor la care am participat, însă sunt cu siguranţă peste 50.

Am adunat peste 30 de medalii şi trofee", se mândreşte el.

Interlocutorul continuă să-şi amintească cele mai fericite momente trăite când practică Taekwondo la un nivel profesionist: „Prima competiţie importantă la care am participat a fost Campionatul European de Kyokushin,din 1998, organizat în Ungaria, unde m-am clasat pe locul patru. Patru ani mai târziu am fost campion naţional la Taekwondo. Am mai multe titluri de vicecampion naţional, ultimul obţinut chiar anul acesta", povesteşte sportivul.

Cea mai muncită medalie a fost cea obţinută la Balcaniada din 2009.

„M-am clasat pe locul III, pentru că am pierdut în faţa unui adversar turc, care în final a ieşit şi campionul balcanic", povesteşte Daniel Postolache.

A terminat maratonul Piatra Craiului

Iubeşte muntele, iar cea de-a doua pasiune a lui este alpinismul. S-a căţărat pentru prima dată în urmă cu patru ani, însă de atunci s-a perfecţionat motiv pentru care din 2005 lucrează ca alpinist utilar în Galaţi.

„Îmi plac înălţimile. Cea mai mare altitudine atinsă a fost Vârful Omu. Vreau ca în iarna aceasta să merg pe Piatra Craiului, iar în vara lui 2010 să mă caţar pe creasta Făgăraşului", declară alpinistul.

Din dragoste pentru munte, gălăţeanul a fost unul dintre finaliştii maratonului Piatra Craiului. „După şapte ore, am terminat cursa pe poziţia 53, la categoria de vârstă 18-29 de ani", se mândreşte Daniel.

Profil
Năcut: 17.03.1981, Galaţi
Studii: Grupul Şcolar Industrial Traian Vuia
Ocupaţie: alpinist utilitar
Starea Civilă: necăsătorit

Ce-i place

Îmi plac drumeţiile pe munte şi alpinismul sportiv. Merg pe munte de fiecare dată când am ocazia. Cea mai plăcută experienţă a fost cea trăită pe Valea Mărului, când traseul era foarte dificil din cauza stratului mare de zăpădă şi a temperaturilor foarte scăzute.

Ce nu-i place

Nu-mi place minciuna şi nici să fiu în preajma oamenilor care ocolesc adevărul. Urăsc delăsarea şi persoanele care nu-şi respectă promisiunilor. Nu merg în cluburi pentru că este foarte mult zgomot. Pentru distracţie prefer chefurile cu prietenii.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ţi-ai propus să faci pe viitor, pe plan profesional?

Îmi doresc foarte mult să-mi deschid o sală de arte marţiale unde eu să-i învăţ Taekwondo pe copii. În ziua de azi, cei mici stau foarte mult în faţa calculatorului şi fac foarte puţin sport.

Care a fost cel mai dificil meci pe care l-ai avut?

În 2007, când l-am avut drept adversar pe prietenul meu Cristian Faur. Era un meci în cadrul Campionatului Naţional de Taekwondo, în sferturile de finală.

La câte competiţii ai participat?

Nu mai ştiu numărul exact, însă cred că este vorba de peste 50, dintre care unul european şi o balcaniadă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite