„Sumele ajung într-un cont distinct şi sunt folosite de către Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor -Serviciul Stare Civilă, pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare", ne-a precizat Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.
„Divorţul administrativ" este mult mai rapid decât cel cu avocaţi. Tot ce trebuie să faceţi dacă vi s-a urât cu căsnicia este să depuneţi o cerere la Primărie.
Condiţiile pentru un divorţ administrativ sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.
Certificatul de divorţ va fi înmânat soţilor dacă, după 30 de zile de la depunerea documentelor necesare şi a declaraţiei prin care notifică intenţia de a divorţa, ei işi menţin decizia şi completează o declaraţie prin care stăruie în obţinerea Divorţului Administrativ, în maxim 15 zile.
Soţii care doresc desfacerea căsătoriei trebuie să prezinte următoarele documente atunci când se vin la Serviciul de Stare Civilă sau în faţa unui notar public: certificatele de naştere, documentele de identitate, certificatul de căsătorie (original şi copie), declaraţie notarială cu ultima locuinţa comună.
Tot de la începutul acestui an, s-au mai înregistrat 502 de căsătorii, dintre care 30 mixte.