Directorul societăţii de termoficare din Focşani sperie localnicii care şi-au montat centrale de apartament: "exploatează o bombă instalată acasă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manole Merchea, directorul Societăţii de Termoficare ENET Focşani, încearcă prin orice mijloace să-i sperie pe proprietarii de centrale individuale, cu privire la pericolele la care se expun pentru că au ales acest sistem de încălzire.

Manole Merchea, directorul ENET, compară centralele murale, de apartament, pe gaz, cu adevărate bombe cu ceas, făcând reclamă sistemului pe care societatea unde este director îl gestionează.

“În Focşani sunt foarte multe centrale care au o vechime de 10 ani. O centrală ar trebui să nu funcţioneze mai mult de 10 ani, pentru că din momentul acela reprezintă un risc de explozie. Mulţi sunt oameni bătrâni  care nu au capacitatea financiară de a exploata o asemenea centrală şi s-ar termina prost. Siguranţa pe care o dă un sistem centralizat de încălzire este mult mai mare decât ce se poate obţine printr-o centrală murală. Practic este o bombă instalată acasă”, a spus Manole Merchea în cadrul unui interviu televizat.

La ora aceasta, mai bine de jumătate din populaţia Focşaniului se încălzeşte cu ajutorul acestor centrale, ceea ce a făcut ca numărul de clienţi ENET, care beneficiază de căldură şi apă caldă în sistem centralizat, să ajungă sub 15.000, din peste 30.000 în timpurile bune ale societăţii.

În încercarea de a-şi recâştiga clienţii pierduţi tocmai ca urmare a serviciilor de proastă calitate oferite de ENET, directorul Manole Merchea a susţinut în cadrul unei emisiuni la Atlas TV că inclusiv bolile oamenilor se trag de la centralele murale.

"Toată poluarea stradală, de la circulaţie, suprapusă cu poluarea de la centralele murale ne atacă: la inimă, la ficat, la creier. Daţi 300 de lei la gaze şi 3.000 de lei la doctor. Eu am centrală pe lemne pentru că stau în zonă nouă şi reţeaua de termoficare nu a ajuns acolo. Eu m-aş lega şi mâine. Oamenii care au centrale murale sunt bătrâni, care au venituri mici şi nu pot să-şi permită să facă verificări şi s-ar putea să se mai întâmple şi alte poveşti. Centralele care sunt acum au zece ani şi chiar mai mult", potrivit lui Manole Merchea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite