VIDEO Ford este primul producător care a introdus costume „Iron Man“ pe linia de asamblare a unei fabrici auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
100 de operatori au testat deja costumele Iron Man
100 de operatori au testat deja costumele Iron Man

Costumele „Iron Man“ le permit angajaţilor să ridice şi să manevreze componente care altfel ar fi mult prea grele. 100 de operatori folosesc în acest moment costumele exoscheletice la fabrica Ford din Valencia, Spania.

Costumele au fost integrate în premieră pe linia mobilă de asamblare a vehiculelor, iar 100 de muncitori le folosesc la fabrica Ford din Valencia, Spania.

„Costumele futuristice ar putea să aducă aminte de transformarea lui Tony Stark în alter ego-ul său supererou Iron Man, însă acestea nu fac decât să ofere sprijin la nivelul umerilor şi al spatelui ceror care le poartă, mutând parte din greutate pe coapse şi reducând astfel procentul de accidentări cauzate de mişcările dificile la locul de muncă. Munca pe linia de asamblare a unei uzine auto necesită cunoştinţe şi abilităţi speciale, dar în unele cazuri poate însemna şi provocări fizice. Exoscheletele ar putea părea elemente preluate din filmele SF, dar acestea pot să ajute serios la reducerea stresului fizic la care sunt supuşi angajaţii noştri şi la uşurarea sarcinilor fizice ale acestora. Până în 2020, 25% dintre Europeni vor avea vârsta de 60 de ani sau mai mult, iar operatorii în vârstă şi cei care suferă de afecţiuni musculo-scheletice vor fi cei care vor profita cel mai mult de costumele exoscheletice. Afecţiunile musculo-scheletice adună 61% dintre bolile profesionale la nivel european. În Germania, acestea contribuie la o reducere de 16 miliarde de euro a producţiei nete naţionale“, se arată în comunicatul emis de Ford.

VIDEO



Reprezentanţii Ford au mai precizat că programul s-a dovedit a avea success, iar alţi peste 20 de angajaţi vor testa echipamentul la începutului lui aprilie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite