Consiliul Judeţean Constanţa vrea sere în judeţ

Consiliul Judeţean Constanţa vrea sere în judeţ

Oamenii vor putea avea şi producţii de până la 1 tonă de roşii

Consilierii judeţeni constănţeni au aprobat astăzi un proiect de hotărâre care vizează înfiinţarea de 2.500 de sere în mediul rural în următorii trei ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul „Consumăm produse româneşti“ a fost aprobat cu unanimitate de voturi şi a fost iniţiat în urma faptului că locuitorii judeţului consumă tot mai mult produse de import, cu toate că au posibilitatea să le cultive în propriile gospodării. Proiectul, susţin consilierii judeţeni, îşi propune să ajute la crearea de puncte de colectare în comune, de organizare a pieţei de gross, care cu timpul va elimina intermediarii de pe piaţă şi va contribui la stabilirea de preţuri corecte, care să mulţumească atât producătorul, cât şi consumatorul.

Până la sfârşitul anului în curs vor fi înfiinţate 500 de sere, cu suprafeţe de 80 de metri pătraţi, care vor fi în administrarea consiliilor locale pe raza cărora sunt înfiinţate şi vor fi îngrijite de câte două sau trei familii. În următorii doi ani vor mai fi înfiinţate câte 1.000 de sere.

Proiect în premieră

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, spune că proiectul este unul în premieră şi se va desfăşura în două etape: serele şi refacerea livezilor, începând cu cele din şcoli. „În fiecare şcoală va exista o livadă, care va fi îngrijită de elevi“, a declarat Constantinescu.

citeste totul despre: