Cum se prepară omleta în coajă de ou. Reţeta inedită, explicată pe îndelete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Foodhacks.com
FOTO: Foodhacks.com

Una dintre cele mai apreciate mâncăruri, omleta se poate găti în nenumărate feluri, singura limitare fiind dată doar de imaginaţia bucătarului de ocazie care vrea să o prepare.

Pentru a prepara inedita omletă în coajă este nevoie în primul rând de ouă. Pentru o singură porţie ajung în principiu trei ouă, iar pentru două porţii e nevoie de 6-8 ouă, dar şi o linguriţă de unt şi una de apă minerală. Plus, desigur, nelipsita sare şi nelipsitul piper.

Mai întâi, ouăle se spală bine, după care se sparg cu multă atenţie exact în dreptul treimii superioare. Apoi, se scoate „căpăcelul” de coajă de ou şi se toarnă conţinutul interior într-un castron. În paralel, coaja ouălor se spală bine şi cu multă grijă în interior şi se lasă la scurs. Se ia apoi şi se adaugă apa minerală, sare şi pieper, după gust, se amestecă alături de ouă, iar conţinutul rezultat se bate bine.

omleta cu orez foto pixabay com

În paralel, în funcţie de preferinţe, se pot tăia câteva feliuţe de şuncă, bacon sau caşcaval sau se poate pune pur şi simplu brânză. Între timp, untul se topeşte la foc mic într-o tigaie, apoi toarnă ouăle şi se face omleta, întorcându-se pe ambele părţi. Şi dacă umezeala s-a zvântat, cojile de ouă se umplu cu omletă. Pentru un gust şi mai bun, dar şi pentru aspect, se poate orna cu aproape orice, de la şuncă, verdeaţă şi până la caşcaval.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite