Prognoza INHGA: Debitul Dunării, în scădere în următoarele zile. Valorile sunt sub media multianuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (2700 m3/s), în următoarele zile, se arată în prognoza hidrologică realizată de specialiştii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gosporărire a Apelor(INHGA). De altfel, pe tot sectorul, aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere.

În ultimele zile, mici creşteri de niveluri şi debite s-au produs pe râurile mici din nord-estul ţării, ca urmare a precipitaţiilor, slabe cantitativ, căzute în interval.

Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Repede, Bârzava, Buzău, Putna, cursul superior al Vişeului şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele Bistrei, Nerei, Cernei, Bârladului, precum şi pe unii afluenţi ai Mureşului inferior, Oltului, Vedei şi Argeşului inferior. Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub cotele de atenţie.

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 21 – 22 octombrie a fost în scădere, având valoarea  de  2800 m3/s,  sub  media multianuală  a  lunii  octombrie  (3850 m3/s). Pe tot sectorul, aval de Porţile de Fier, debitele au fost în scădere.

Vă recomandăm şi:

Cozi tot mai mari la îmbarcare. Traversarea Dunării la Chiciu, aproape imposibilă din cauza apei scăzute

FOTO Galaţiul se prăbuşeşte în Dunăre cu 12 centimetri pe an. Un cutremur poate provoca o catastrofă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite