Şoferul de 20 de ani din Rubla care a provocat un accident soldat cu două decese a fost arestat

Şoferul de 20 de ani din Rubla care a provocat un accident soldat cu două decese a fost arestat

Şoferul de 20 de ani din Rubla care a omorât două persoane la Sălcioara, una fiind bunicul său, de 81 de ani, după ce s-a urcat băut la volan, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a izbit violent un stâlp de electricitate, a fost arestat preventiv vineri pentru 30 de zile. Tragedia a avut loc marţi, iar imediat a fost internat în spital după ce medicii i-au găsit glicemia mărită. Joi, după externare, a fost reţinut de poliţişti.


Marţi după-amiază, tânărul a plecat cu maşina de la o stână deşi băuse înainte. Când a intrat pe strada unde bunicul său locuia, tânărul a pierdut controlul volanului iar maşina s-a izbit de un stâlp de electricitate, chiar în faţa porţii bătrânului. 

În urma impactului puternic, bunicul şoferului a murit pe loc, iar o bătrână, care stătea de vorbă cu o vecină, a fost grav rănită, după ce a fost agăţată cu oglinda maşinii şi târâtă câţiva metri. Ea a fost transportată la spital însă, în ciuda eforturilor medicilor, femeia a decedat.

Şoferul conducea cu viteză, iar într-o curbă a pierdut controlul volanului şi a izbit violent de stâlpul, care s-a rupt şi a căzut peste autoturism. Bunicul şoferului, în vârstă de 81 de ani, pasager pe scaunul din dreapta a murit pe loc. De asemenea, bătrâna de 76 de ani, lovită de maşina scăpată de sub control, a decedat la spital. În schimb, şoferul şi un alt pasager, în vârstă de 30 de ani, au suferit răni minore.

În urma testării cu aparatul Dragger, poliţiştii au descoperit că tânărul de 20 de ani avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul este cercetat penal pentru omor din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului şi riscă ani grei de puşcărie.

citeste totul despre: