Podul de tuburi de la Balastieră a fost luat de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râu învolburat
Râu învolburat

Debitul râului Buzău a crescut atât de mult în ultimele zile încât tuburile care făceau legătura între Balastieră şi comuna Vadu Paşii au fost dislocate. Podul improvizat de firmele din zonă era utilizat, ca scurtătură, de şoferii din Scurteşti, Stănceşti dar şi din comunele Săgeata şi Robeasca.

Tuburile nu au mai rezistat torenţilor puternici formaţi pe râul Buzău şi, cu toată greutate lor, au fost mişcate din loc mai mulţi metri, în aval. „Puntea de tuburi nu mai este practicabilă de aproape două zile şi aşteptăm să scadă debitul apei, pentru a fi reparată. Nu necesită costuri ci doar un pic de efort din partea societăţilor care operează în zonă. Foarte mulţi localnici din Stănceşti şi Scurteşti veneau din oraş pe aici, deoarece scurtau foarte mult drumul”, ne-a declarat Ion Grama, primarul din Vadu Paşii.

După închiderea circulaţiei auto pe podul de la Vadu Paşii, în 2005, singura trecere peste râul Buzău între municipiul Buzău şi satele din Vadu Paşii a rămas podul de la Mărăcineni. Şoferii din aceste localităţi trebuie însă să facă un ocol de opt, zece kilometri iar podul de tuburi le scurtează la jumătate drumul.

Mai mult, în această iarnă, trecerea peste tuburi, de la Balastieră, a fost timp de o săptămână singura rută către satele izolate din Vadu Paşii, întrucât drumul prin Mărăcineni era acoperit cu un start gros de zăpadă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite