S-a redeschis Canionul 7 Scări. Turiştii sunt aşteptaţi cu o privelişte spectaculoasă, unică în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii sunt aşteptaţi să se relaxeze în natură. FOTOArhivă.
Turiştii sunt aşteptaţi să se relaxeze în natură. FOTOArhivă.

După ce vremea urâtă şi precipitaţiile au ţinut obiectivul turistic închis, de astăzi, amatorii de drumeţii montane pot merge să vadă un loc unic în România şi Europa de Est.

Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situat în Masivul Piatra Mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din şapte scări din metal cu înălţimi între 2,5 şi 15 metri, care îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări creşte. Accesul la Canionul Şapte Scări se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe Drumul Naţional 1 (traseu banda galbenă).  Taxa de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Canionul este deschis zilnic între orele 10.00 şi 18.00. 

Pe lângă peisajul spectaculos, canionul este recunoscut pentru minunile pe care le face asupra psihicului. Se spune că apa din jur şi poziţionarea izvoarelor este o adevărată hitroterapie. Efectele beneficice sunt date şi de aerul extreme de ozonat.

„Acest loc are darul de a te linişti. Am simţit-o şi eu, au simţit-o şi turiştii. Dacă stau aici două-trei ore, îmi încarc bateriile. Aerul ozonat, pentru că suntem la 1.050 de metri altitudine, şi zgomotul făcut de apă sunt o combinaţie extraordinară pentru psihic. Am vorbit cu un turist din Bucureşti care a venit anul trecut de şapte ori. Mi-a povestit că o jumate de zi aici face cât o săptămână la mare. Recuperarea psihologică este negreşită. Am simţit-o şi eu pe pielea mea“, a spus Cristian Popa, de la Regia Pădurilor Săcele, administratorul Canionului.

Adrenalină la maxim

Canionul 7 Scări nu înseamnă doar o drumeţie, ci poate fi şi o excursie plină de adrenalină. Aici este cea mai mare tiroliană din România. Tiroliana are în total 2,1 km şi 23 de trasee atât pentru adulţi, cât şi pentri copii.Tronsoanele au o înclinaţie între două şi patru grade, cel mai scurt traseu va avea 47 de metri, iar cel mai lung 273 de metri. Biletele pentru complexul de tiroliene vor avea un preţ de 50 de lei de persoană, pentru traseele mai lungi, şi de 20 de lei de persoană, pentru traseele destinate copiilor. Cel mai probabil de anul viitor turiştii vor avea o noua atracţie: spectaculoasa Cascadă Tamina care va putea fi admirată de pe un pod suspendat

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite