Amenzi de peste 7.000 de lei aplicate de poliţişti într-o singură zi. Vitezomanii sunt în capul listei

Amenzi de
peste 7.000 de lei aplicate de poliţişti într-o singură zi. Vitezomanii sunt în
capul listei

Mai mulţi şoferi au călcat pedala de acceleraţie mai mult decât era cazul Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii brăileni au legitimat 100 de persoane, au verificat 80 de autovehicule şi au testat cu alcooltestul 40 de şoferi. Cele mai întâlnite abateri sunt viteza excesivă şi încălcarea măsurilor de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 12 iunie, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică şi Biroul Rutier Brăila, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au acţionat, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Cu această ocazie, poliţiştii au legitimat 100 de persoane şi au verificat 80 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 40 de şoferi. ”Oamenii legii constatat 30 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 7.000 de lei, dintre care 24 în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 6 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol”,au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

O zi mai târziu, pe 13 iunie, poliţiştii brăileni l-au identificat în trafic, pe Calea Călăraşilor, pe un brăilean, în vârstă de 24 de ani, în timp ce conducea autoturismul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,80mg/l, şi a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a refuzat prelevarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. El se va alege acum cu dosar penal pentru refuzul prelevării de mostre biologice.

citeste totul despre: