EXCLUSIV: 125 de elevi bistriţeni au luat note între 1 şi 2. VEZI rezultatele pe Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul a fost unul al extremelor anul acesta, cu şapte medii de zece, 52 de note de zece la una dintre discipline  şi 125 de note între 1 şi 2. La limba şi literatura română comisiile de examinare din oraşul Bistriţa nu au dat însă nicio notă maximă

Elevii din şcolile rurale le-au suflat anul acesta notele de zece celor din Bistriţa. Trei şcolari din Rodna, unul din Poiana Ilvei şi o elevă din Maieru  au luat zece pe linie la evaluarea naţională . Alţi doi elevi din Năsăud au obţinut nota maximă atât la română cât şi la matematică la examenul de intrare în liceu. Abia al treisprezecelea candidat, în ierrahia mediilor, a fost un elev din Bistriţa, de la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu .

Click pentru a vedea rezultatele pe judeţ

125 au luat nota unu

 Examenul de anul acesta s-a remarcat prin note extreme. Astfel 52 de candidaţi au luat nota 10 la una dintre discipline, 400 dintre cei 3590 de participanţi au luat medii mai mari de 9 la română, iar 197 au obţinut între 9 şi 10 la matematică. Au fost zeci de elevi care au obţinut note  între  unu şi doi: „la limba română 45 de candidaţi nu au reuşit să obţină nici măcar nota 2, în timp ce la matematică numărul acestora a fost aproape dublu, de 80", spune Ana Maria Leuca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Sub pragul de promovabilitate, criteriu de care însă nu se ţine cont la acest examen, s-au plasat 921 de elevi care au obţinut media generală sub cinci.

Promovabilitatea cam aceeaşi

La nivelul notelor peste cinci elevii din Bistriţa-Năsăud au obţinut cam acelaşi scor ca şi anul trecut, de 74,75%., iar contestaţiile nu au modificat semnificativ notele. „Au fost 160 de contestaţii admise, doar şapte elevi au obţinut însă după recorectare media peste cinci", spune reprezentantul IŞJ. Rezultatele finale au fost afişate la centrele de examinare duminică seara. În perioada 29 iunie-5 iulie elevii sunt aşteptaţi pentru a completa opţiunile pe fişele de admitere la liceu, iar în 12 iulie are loc repartizarea computerizată.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite