Trei contestaţii împotriva listelor de candidaţi depuse de USR, respinse de Tribunalul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi România FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi România FOTO Eduard Enea

Tribunalul Alba a respins marţi, 1 noiembrie 2016, trei contestaţii la legea electorală privind listele de canidaţi depuse în Alba de partidul Uniunea Salvaţi România (USR). Contestaţiile au fost depuse de două persoane fizice şi de o altă formaţiune politică.

Listele depuse de USR au fost singurele contestate în Alba, ceea ce arată faptul că a fost o acţiune planificată. Persoanele fizice care au contestat deciziile Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 Alba prin care au fost validate cele două liste de candidaţi sunt Monica Petruţ şi Georgiana Petrean. Deciziile BEC Alba nr, 13 şi 14 din 28 octomrbie 2016 au mai fost contestate şi de Partidul Ecologist Român. Contestaţii similare au fost depuse în toate judeţele ţării.

Cele trei contestaţii au fost respinse de Tribunalul Alba marţi, 1 noiembrie 2016. Contestatorii au cerut în esenţă anularea deciziilor BEC Alba pe motiv că listele de semnături depuse de USR conţin o siglă care a fost respinsă de Biroul Electoral Central. USR a folsit în procesul de strângere a semnăturilor sigla Uniunii Salvaţi Bucureştiul. Sigla respectivă a fost respinsă de BEC pe motiv că a mai fost folosită de o formaţiune politică. Acest lucru nu împiedică, însă, depunerea candidaturilor, formaţiunea politică urmând să aleagă şi să înregistreze la BEC o nouă siglă până în 5 noiembrie. Deciziile Tribunalului Alba pot fi contestate în cinci zile la Curtea de Apel Alba Iulia.

Primul candidat al USR pe lista de la Camera Deputaţilor este Christian Schuster, lector universitar la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Tânărul lector a absolvit facultăţile de Filozofie, respectiv Sociologie şi Asistenţă Socială. Acesta a fost implicat în procesul de strângere de semnături pentru USR. Următorii candidaţi la Camera Deputaţilor sunt din Alba: Todosiu Beniamin, tehnician dentar din Alba Iulia; Grosu Constantin, inginer din Sebeş; Gordeş Ioana, economist din Alba Iulia; Cetean Ioan-Emil, profesor din Cugir şi Bogdan Gheorghe, administrator din Cugir.

La Senat, lista de candidaţi a USR Alba este ”deschisă” de Cornea Eugen Ioan, pensionar din Roşia Montană, unul dintre principalii opozanţi ai proiectului minier privat din Apuseni. Eugen Cornea este vicepreşedinte, membru fondator al Asociaţiei ”Fundaţia Culturală Roşia Montană”. ”Zeno” Cornea a fost tehnician topograf la mina de cupru de la Roşia Poieni, din 1997 până în 2001. A refuzat să îşi vândă proprietăţile companiei Roşia Montană Gold Corporation şi a devenit unul dintre opozanţii importanţi ai proiectului minier. Un alt lider al mişcării de opoziţie pentru proiectul ”Roşia Montană”, Mihai Goţiu, candidează pe primul loc la Senat în Cluj, tot din partea USR. Pe locul doi pe lista de la Senat este Ioana Mihaela Todoca - planificator metode logistice, din Cluj-Napoca.

Citiţi şi:

Cine sunt candidaţii USR Alba: opozant al proiectului Roşia Montană la Senat, lector din Cluj la Camera Deputaţilor

Profesoara din Alba cu nota maximă la proba scrisă nu va fi director de şcoală. Diana Aftenie, eliminată la proba CV-ului de comisia PSD - PNL

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite