A refuzat munca în folosul comunităţii şi a ajuns la închisoare. Judecători: „Se impunea pedeapsă cu suspendare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a fost condamnat la închisoare cu executare. Foto arhivă Adevărul
Tânărul a fost condamnat la închisoare cu executare. Foto arhivă Adevărul

Un tânăr a ajuns la închisoare pentru că, în dosarul penal în care era judecat, a refuzat prestarea de muncă în folosul comunităţii.

Tânărul din municipiul Orăştie a fost judecat pentru două infracţiuni: efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi scces ilegal la un sistem informatic, fiind condamnat la pedeapsa rezultantă de 1 an şi 5 luni de închisoare în regim de detenţie.

Faptele au avut loc în 3 februarie 2020, când s-a folosit de cardul bancar al tatălui său pentru a paria 5.000 de lei pe un site de pariuri sportive. Tatăl inculpatului a fost atenţionat cu privire la plata realizată şi a sesizat imediat banca, solicitând să îi fie blocat cardul.

”Persoana vătămată a precizat că nu a remis niciunei persoane cardul, nu a efectuat plăţi on-line, iar în acea perioadă nu a efectuat cumpărături cu cardul. După ce a notificat refuzul de plată, la aproximativ 3 zile banca i-a virat în cont părţii vătămate suma de 5000 de lei, iar după aproximativ o săptămână i-a fost emis un nou card bancar”, se precizează în rechizitoriu.

Ulterior, prin activităţile specifice s-a descoperit că autorul plăţii este chiar fiul deţinătorului cardului bancar. Au fost solicitate informaţii de la furnizorii de servicii de comunicaţii şi de la administratorul site-ului de pariuri din care a rezultat fără dubiu că tânărul este cel care a sustras suma de bani.

Acesta avea posibilitatea să fie condamnat la închisoare cu suspendare, în condiţiile în care a recunoscut faptele, dar a refuzat categoric efectuarea de muncă în folosul comunităţii.

”Instanţa de apel constată, cu referire la modalitatea de executare a sancţiunii penale aplicate, că în situaţia dată ar fi putut fi adusă în discuţie incidenţa dispoziţiilor art. 91 C.pen. vizând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Cu toate acestea, refuzul clar şi neechivoc al inculpatului de a-şi da acordul la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii paralizează orice abordare în acest sens”, a precizat Curtea de Apel Alba Iulia, unde a fost pronunţată hotărârea definitivă în 25 mai 2022.

Vă mai recomandăm:

 

Cum erau urmăriţi turiştii străini de Securitate. „Legenda“ folosită pentru a instala microfoane într-o cabană din Transilvania

 

Micul geniu din Transilvania, dispărut la doar 15 ani. Remarca lui Frédéric Chopin: „Dumnezeule, ce copil!“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite