O formulă matematică ne poate ajuta să alegem partenerul de viaţă perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii oameni simt când întâlnesc persoana alături de care vor să rămână pentru totdeauna. Alţii, în schimb, au nevoie de câteva indicii pentru a identifica partenerul perfect, cu care să întemeieze o familie.  FOTO: mirror.co.uk
Unii oameni simt când întâlnesc persoana alături de care vor să rămână pentru totdeauna. Alţii, în schimb, au nevoie de câteva indicii pentru a identifica partenerul perfect, cu care să întemeieze o familie.  FOTO: mirror.co.uk

Cu ajutorul unui algoritm, ne putem spori şansele de a găsi partenerul perfect, alături de care să ne petrecem întreaga viaţă. Formula matematică are aplicaţii în multe domenii.

Unii oameni simt când întâlnesc persoana alături de care vor să rămână pentru totdeauna. Alţii, în schimb, au nevoie de câteva indicii pentru a identifica partenerul perfect, cu care să întemeieze o familie. Multe persoane ajung să se întrebe, la un moment dat, dacă ar fi bine să se căsătorească cu partenerul actual sau să caute în continuare pe cineva.

Un algoritm numit „problema secretarei“, care are aplicaţii în foarte multe domenii, inclusiv ca metodă de a selecta cel mai bun candidat la interviurile de angajare, te poate ajuta să faci cea mai bună alegere, scrie publicaţia americană „Business Insider“.

Potrivit acestei formule matematice, ar trebui să te opreşti din comparaţia partenerilor la momentul N:e, unde „N“ este numărul total de parteneri şi „e“ este o constantă egală cu 2,71828. Din acest moment, trebuie să alegi pentru căsătorie primul partener mai bun decât toţi cei evaluaţi deja până la momentul N:e.

Pentru a înţelege mai exact, iată exemplul oferit de „Business Insider“: o persoană, are în medie, doi iubiţi/iubite pe an. Presupunând că nu are niciodată doi parteneri în paralel şi începe să aibă întâlniri de la vârsta de 20 de ani, iar la 40 de ani îşi doreşte să se căsătorească, înseamnă că va avea, în total, 40 de parteneri din care îl poate alege pe cel mai bun. Ipoteza presupune, de asemenea, că, odată ce a trecut la alt partener, nu mai revine la unul din trecut.

Acestea fiind datele, înseamnă că N este 40, iar momentul în care trebuie să se oprească din evaluare este după al 15-lea partener (N:e = 14,71). Din acest moment, ar trebui să aleagă partenerul imediat următor care va fi mai bun decât cei 15 deja evaluaţi. Această strategie creşte cu 38% şansele ca cel ales să fie partenerul perfect, potrivit publicaţiei „Business Insider“.

O regulă generală ar fi să nu te căsătoreşti cu primul partener, ci cu următorul mai bună decât primul. Această strategie îţi îmbunătăţeşte cu 11% şansele de a te căsători cu persoana potrivită.

Citeşte şi:

Cât timp ar trebui să petreacă un cuplu împreună înainte să se căsătorească

VIDEO Cererea în căsătorie pentru care un îndrăgostit a strâns bani de când avea 12 ani

Minciuna în cuplu: cum este modificat sau omis adevărul într-o relaţie

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite