Cât de uşor poate fi falsificat cel mai sănătos ulei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În alimentaţia de zi cu zi, grăsimile vegetale sunt extrem de importante. Din păcate, deşi joacă un rol esenţial într-o dietă echilibrată, uleiurile, mai ales cel de măsline, sunt adesea falsificate. Chiar dacă produsul e mai scump nu înseamnă că e şi autentic!

De obicei, uleiul de măsline extravirgin este autentic în stare crudă şi nu se foloseşte la gătit. Însă, chiar dacă nu este preparat termic şi aduce beneficii sănătăţii (scade colesterolul „rău“ şi protejează sistemul cardiovascular), acest ulei trebuie consumat cu moderaţie.

Ştii că faci alegerea corectă când cumperi un astfel de ulei, dacă îl alegi pe cel extravirgin, obţinut prin presare la rece, pentru că este bogat în acizi graşi benefici sănătăţii.

Ideal este să optezi pentru sortimentul brut, deoarece uleiurile rafinate pierd în acest proces multe substanţe valoroase, precum vitamine, antioxidanţi.

Cele mai întâlnite metode de falsificare a uleiurilor

De cele mai multe ori, se practică substituirea parţială sau totală a grăsimilor superioare (ulei de măsline, unt) cu unele mai ieftine.

Descoperă cele mai întâlnite metode de falsificare a uleiurilor pe clickpentrufemei.ro.

Utilizări neştiute ale uleiului de măsline în frumuseţe
Slăbeşte cu ulei de măsline

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite