Muzeul gangsterilor, în Las Vegas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost agent FBI a decis că este timpul ca Las Vegasul să nu îşi mai ascundă trecutul. Istoria oraşului va fi prezentată într-un muzeu al gangsterilor, pentru care se caută încă un nume.

Un fost agent FBI a decis că este timpul ca Las Vegasul să nu îşi mai ascundă trecutul. Istoria oraşului va fi prezentată într-un muzeu al gangsterilor, pentru care se caută încă un nume.

Ellen Knowlton a părăsit Biroul Federal de Investigaţii în 2006, după ce a activat mulţi ani la biroul din Las Vegas. Ea va fi directoarea muzeului care îşi propune să scoată la lumină începuturile oraşului din deşertul Mojave (Nevada), înainte ca acesta să devină un loc de pelerinaj pentru împătimiţii jocurilor de noroc şi pentru cei care doresc să se căsătorească repede, fără prea multe formalităţi.

Anual, peste 36 milioane de vizitatori sunt atraşi de concertele unor artişti precum Celine Dion sau Elton John. Dar faima Las Vegasului a fost creată de personaje mult mai pitoreşti: Tony Furnică, Stângaciul sau Bugsy. Ellen Knowlton se bucură şi de sprijinul actualului primar, Oscar Goodman, un politician destul de controversat, care a jucat rolul unui predecesor al său în pelicula lui Martin Scorsese "The Casino".

Un eşec de şase milioane de dolari

Legenda spune că primul om care a pus piciorul în această zonă aridă a fost Benjamin "Bugsy" Siegel. În 1946, gangsterul a inaugurat cu mare pompă hotelul Pink Flamingo, pentru care mafia alocase în jur de şase milioane de dolari. Afacerea s-a dovedit însă un eşec răsunător. Amicii mafioţi l-au suspectat pe Bugsy că a sustras o parte din suma alocată proiectului. La o adunare a mafioţilor, care a avut loc în Cuba, s-a decis lichidarea lui Siegel. În iunie 1947, Bugsy a fost ucis în vila sa din Beverly Hills. (Cătălina Mihai)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite