1.400 de profesori din toată ţara vor fi instruiţi în lucrul cu persoanele cu dizabilităţi la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Un număr de 1.400 de profesori din întreaga ţară vor fi instruiţi în lucrul cu persoanele cu dizabilităţi în cadrul unui proiect derulat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) şi finanţat cu peste 9,5 milioane de lei din fonduri europene.

Universitatea "Lucian Blaga" derulează, în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, proiectul "e-Mentor: Dezvoltarea de competenţe şi abilităţi TIC şi Mentorat educaţional al persoanelor cu dizabilităţi, pentru profesori” prin care 1.400 de profesori din toată ţara îşi vor putea dezvolta abilitatea de lucru cu persoanele cu dizabilităţi, scrie Mediafax.

Perioada de implementare a proiectului este mai 2014 - octombrie 2015, iar valoarea totală a acestuia se ridică la 9,56 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Demersul universitarilor sibieni urmăreşte creşterea nivelului abilităţilor, competenţelor şi informării cadrelor didactice din învăţământ cu privire la Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC), metode interactive de e-learning şi lucrul cu persoanele cu dizabilităţi. 

Toate aceste competenţe şi abilităţi ar urma să fie utilizate în mod extensiv în activitatea didactică din întreaga ţară, în scopul îmbunătăţirii rezultatelor procesului educaţional, precum şi creşterea accesului persoanelor cu dizabilităţi la educaţie.


SONDAJ Portretul adolescentului român

Profesorii români vor putea accesa mai uşor programe de formare şi stagii în străinătate

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite