Sesiune specială de Bacalaureat pentru olimpici şi liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate

Sesiune specială de Bacalaureat pentru olimpici şi liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate

Olimpicii şi absolvenţii de liceu care dau admitere la o facultate din străinătate vor da Bacalaureatul în mai

Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru absolvenţii de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de bacalaureat vor susţine examenul de Bacalaureat în perioada 14-27 mai, la Braşov.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a aprobat prin ordinul 3.602/7.04.2016, calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat, care va avea loc în perioada 14-24 mai, la Braşov. Acesta este dedicat olimpicilor şi absolvenţilor de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioasă cu examenul de Bacalaureat, arată un comunicat de presă al MENCŞ.
 

Condiţii

 
Precizăm că sesiunea specială a examenului de bacalaureat (14-27 mai 2016) se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi trebuie să facă dovada că:
a) au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile  din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016;
b) probele de admitere sunt programate în acelaşi timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie -iulie 2016.
 
 

Calendarul sesiunii speciale

 
14 şi 15 mai - Înscrierea candidaţilor
16-17 mai - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă
18-19 mai - Evaluarea competenţelor digitale
20-21 mai - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională 
 
Probele scrise
23 mai - limba şi literatura română
24 mai - proba obligatorie a profilului
25 mai - proba la alegere a profilului şi specializării
26 mai - limba şi literatura maternă 
26 mai (până la ora 18:00) - afişarea primelor rezultate, la sediul unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială. Depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18:00 - 20:00.
27 iunie - soluţionarea contestaţiilor şi afişate rezultatelor finale.
 
Iformarea MENCŞ mai subliniază elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util.
 
 
citeste totul despre: