Stiri despre valori

  109 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cuplul de români care s-a mutat la ţară şi învaţă zeci de copii despre valorile autentice româneşti. „Hotărâtoare a fost dragostea noastră pentru patrimoniu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuplul de români care s-a mutat la ţară şi învaţă zeci de copii despre valorile autentice româneşti. „Hotărâtoare a fost dragostea noastră pentru patrimoniu“

  Dragostea pentru valorile autentice româneşti i-a făcut pe soţii Adriana şi Virgil Scripcariu să părăsească Bucureştiul şi să-şi facă un rost şi o şcoală, în propria casă, în satul Piscu, din judeţul Ilfov. În trecut, aici era unul dintre cele mai importante centre de olărit ale Munteniei, iar soţii Scripcariu au reuşit să reînvie tradiţia.

 • Profesor monarhist: „Excelăm la comemorări, însă avem de învăţat cum să ne apreciem valorile când sunt în viaţă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesor monarhist: „Excelăm la comemorări, însă avem de învăţat cum să ne apreciem valorile când sunt în viaţă“

  Pentru Mihai Cucerzan, sociolog şi profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, monarhia reprezintă în continuare o alternativă viabilă la actualul sistem politic. Universitarul consideră că Regele Mihai e mai apreciat în străinătate decât în ţara sa, dar că încrederea românilor în Casa Regală e în continuă creştere.

 • Prognoza INHGA: Debitul Dunării va fi în creştere în perioada decembrie-ianuarie, unde se anunţă blocaje de gheaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prognoza INHGA: Debitul Dunării va fi în creştere în perioada decembrie-ianuarie, unde se anunţă blocaje de gheaţă

  Debitele râurilor din ţară se vor situa, în lunile decembrie, ianuarie şi februarie, la valori cuprinse între 50% şi 80% din valorile multianuale lunare, în timp ce debitul Dunării va fi între 3.000 şi 6.000 metri cubi/secundă (mc/s), conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru următoarele trei luni.

 • Ce mai înseamnă Ziua Naţională?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai înseamnă Ziua Naţională?

  Comemorarea unei zile naţionale constituie pretutindeni un prilej pentru activităţi festiviste, iar diversele manifestări folclorice sau evenimentele publice finalizate cu focuri de artificii sunt expresii fireşti ale oricărei aniversări. Dar, la apropierea Centenarului, poate că ar trebui să ne întrebăm care sunt ideile şi valorile ce au făcut posibile toate aceste ceremonii publice. Ştim ce sărbătorim de 1 Decembrie?

 • 600.000 în stradă, pentru #justiţiepebune. Pe când 1.000.000 în stradă, pentru #ŞCOALĂPEBUNE?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  600.000 în stradă, pentru #justiţiepebune. Pe când 1.000.000 în stradă, pentru #ŞCOALĂPEBUNE?

  Citiţi textul excepţional al lui Barbu Mateescu, „Revoluţia şi victoria sa“, apoi recadraţi acţiunea civică din stradă, de îndată, pe orizontul său strategic firesc. 600.000 de protestatari pentru #justiţiepebune sunt despre stingerea, o dată pentru totdeauna, a „coşmarului CRIB - comunismul ruralo-industrial balcanic“. 1.000.000 de protestatari pentru #ŞCOALĂPEBUNE sunt despre zborul nostru în cerul cel mai înalt, de fiinţe educate ce avem a fi.

 • Ultima învăţătură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima învăţătură

  „Ptiu, ce prost am fost!“... Maşina aleargă prin Bucureşti, făcându-şi cu greu loc pe străzile ce par mult prea înguste. Ochii-i rămân aţintiţi pe geam şi frate-meu se uită către mine, oarecum panicat. Distanţa faţă de Spitalul Militar nu e mare, însă totul ne pare potrivnic. „De ce ai fost, bre tată, prost?“, îl întreb eu în încercarea de a-l face să vorbească şi cu noi. „Că nu am ştiut să-mi trăiesc viaţa, măi copii!“.

 • Recursul tranşant la valori, antidotul unic la otrăvirea prin impostură, în timpul „rinocerilor României de lemn“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recursul tranşant la valori, antidotul unic la otrăvirea prin impostură, în timpul „rinocerilor României de lemn“

  „A venit momentul să arătăm tuturor că a fi judecător înseamnă a fi curajos şi demn. [...] Vă este frică? Plecaţi. Aveţi un trecut care vă urmăreşte? Plecaţi. Vreţi să trăiţi confortabil, în mediocritate şi supuşi? Plecaţi.“ Mesajul sec, devenit viral, al preşedintei Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, pune chirurgical diagnosticul unei societăţi bolnave cronic, în inima fiinţării sale. Dacă VALORI nu sunt, nimic nu e.

 • Politica nu se face în haită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica nu se face în haită

  Am sentimentul că politica românească se află la o răscruce. Zilele acestea pot constitui un punct de cotitură, şi, din păcate, nu într-o direcţie bună. O generaţie de politicieni dispare, biologia îşi spune cuvântul. Au fost oameni care, cu toate limitările lor - şi uneori şi cu păcatele lor - au avut nişte principii şi o imagine încă sănătoasă despre ce înseamnă politica: valori şi principii, proiecte şi politici publice.

 • Alexander Fuhrmann: Ce ne mai aşteaptă pe drum către naţiunea română?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexander Fuhrmann: Ce ne mai aşteaptă pe drum către naţiunea română?

  M-am întors în România din multe motive, dar probabil primul motiv e pentru că îmi plac românii. Pe parcurs am să vă spun şi alte motive. În anii de când am revenit am recunoscut pe de o parte, natura procesului prin care trece acest popor în acest moment, dar şi faptul că e o oportunitate de a participa la ceva care în majoritatea celorlalte ţări europene s-a încheiat demult – construcţia unei naţiuni.

 • Umblând cu târnăcopul printre statui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umblând cu târnăcopul printre statui

  „Reprimă-ţi invidia faţă de omul excepţional, învaţă să-l înţelegi şi să-l preţuieşti“, spunea G. Călinescu. Iată un dicton care la noi, românii, ar trebui afişat în fiecare sală de clasă. Pentru că întreaga noastră istorie este presărată cu oameni excepţionali, sâcâiţi, hărţuiţi şi eliminaţi de mediocrităţi.