Dan Petrescu: „În România, nu ştim să ne apreciem valorile. De 10 ani merg la acelaşi restaurant, o dată nu am avut o masă gratis“ VIDEO

0
0
Dan Petrescu susţine că la Cluj se simte ca acasă. FOTO: Adevărul
Dan Petrescu susţine că la Cluj se simte ca acasă. FOTO: Adevărul

Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj, a susţinut că la Cluj se simte ca acasă, a mărturisit că are cele mai frumoase amintiri ca antrenor din Rusia, dar a vorbit şi despre faptul că românii nu ştiu să-şi aprecieze valorile.

Dan Petrescu a vobit la podcastul lui Bobonete despre viaţa şi cariera lui.

„În România, lumea nu ştie să aprecieze valorile. Vă dau un exemplu, am fost cu actuala soţie, în Londra. Era un turneu cu Chelsea pentru foştii fotbalişti. Am ieşit prin Londra. Ea a văzut că mă ştie toată lumea şi mă salută. 

Ştii că sunt mulţi homeleşi acolo. La un moment-dat, a venit un homeless, şi-a dat haina jos şi m-a luat în braţe: «SuperDan, nu se poate aşa ceva!». Mie, unuia, mi s-a făcut pielea de găină.” 

Petrescu a mai povestit cum, tot la Londra, a mers la un restaurant, Scalini, cel mai bun din oraş, şi n-a plătit nimic. 

„Am mâncat ce-am vrut! Au spus: „E plăcerea noastră”. 

Apoi, m-am dus să-mi iau o valiză. Au zis :„SuperDan”. 

Am zis, dar în România, oriunde mergi, mergi de zece ani merg la acelaşi restaurant, o dată nu am avut o masă gratis! 

Şi la Cluj e la fel. Mergi să iei o geantă, dar nu a zis nimeni niciodată: „Lasă că plătesc eu”. Nimic... 

Dacă un meci îl pierd, nici clujenii nu mă mai salută. Nu ştim să apreciem valorile, pe Hagi, Nadia, Năstase, Ţiriac. Sunt legende, iar noi îi certăm, dăm în ei, facem glume cu ei”, a povestit Petrescu. 

„La Cluj sunt ca acasă”


Petrescu a mai spus: „La Cluj sunt ca acasă, sunt şi cetăţean de onoare, sunt bine primit mereu. Nici în Moldova nu e rău”. 

Cele mai frumoase amintiri ca antrenor le are din Rusia şi de la Cluj. „În Rusia m-am simţit fantastic, eram iubit, pe toate străzile erau poze cu mine, ziceai că sunt preşedintele ţării, peste tot era „super-Dan”. Am făcut rezultate bune la Krasnodar, am fost şi la Dinamo Moscova, unde am făcut treabă. Oamenii sunt altfel decât ca în România, oamenii nu te bagă în seamă, poţi să faci ce vrei, cum vrei, vorbim de viaţă personală. Lăsam cheile în maşină, lăsam uşa de la casă deschisă. Chiar eram în siguranţă. ”

Vă mai recomandăm: 

Dan Petrescu, dezlănţuit după încă un titlu cucerit cu CFR Cluj: „În România e circ!“ 

CFR, superioritate indiscutabilă: Cum a ajuns cea mai bună echipă din România

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite