grasimi - ultimele știri
Deficitul de vitamina D, sugerează cercetătorii, apare cel mai adesea ca urmare a unei diete din care lipsesc alimentele care o conţin şi din cauza faptului că mulți oameni „nu văd soarele” în timpul iernii și/sau își acoperă pielea în timp ce sunt în aer liber.
Colesterolul, deseori asociat cu conotații negative pentru sănătate, este de fapt esențial pentru buna funcționare a organismului. Provenit în principal din producția ficatului, colesterolul servește diverse scopuri, inclusiv producerea de hormoni.
A mânca mai târziu în timpul zilei poate avea un impact direct asupra reglării biologice a greutății noastre în trei moduri cheie: prin numărul de calorii pe care le ardem, prin nivelul de foame și prin modul în care corpul nostru stochează grăsimile, sugerează un studiu prezentat de ScienceAlert.
Prăjirea unui ou pare o sarcină atât de simplă: spargeți oul în tigaia fierbinte și unsă și așteptați să se gătească, nu? Din păcate, pentru ceva care pare atât de ușor, există, de fapt, o serie de greșeli pe care le puteți face cu ușurință atunci când prăjiți ouăle.
Pancreasul este organul care procesează cea mai mare parte a grăsimilor pe care le consumați. Deci, cu cât mâncați mai mult, cu atât munca pancreasului este îngreunată.
Betacarotenul și licopenul, prezenți în plante, sunt fitonutrienți liposolubili, adică nu pot fi absorbiți și folosiți în organism decât în prezența grăsimii. De aceea, spune dr. Mihaela Bilic, la orice salată de roșii este nevoie de un strop de ulei sau de puțină brânză.
După un avans substanţial în 2022, preţurile la alimente au continuat să crească în primul trimestru din 2023, uleiurile şi grăsimile fiind printre produsele cu cele mai mari creşteri de preţuri.
Remedii eficiente pentru detoxifierea după mesele bogate în grăsimi. Ce ierburi aromatice fac minuni
Cele mai eficiente remedii pentru detoxifierea de după sărbători sunt ierburile aromatice care ajută ficatul, bila şi splina să scape de grăsimile acumulate.
Zahărul și grăsimile sunt prezente în multe alimente și băuturi care fac parte din dieta noastră. Totodată, sunt responsabile pentru o serie largă de probleme de sănătate.
Artrita este o afecțiune care afectează mulți oameni, mai ales pe măsură ce aceștia înaintează în vârstă.
Atunci când faci anumite alegeri cu privire la alimentele pe care le consumi, ţine cont să introduci în dieta ta şi grăsimile sănătoase! Organismul are nevoie de o anumită cantitate de grăsimi „bune‟ pentru a funcţiona optim.
„Zeiţa de la Montreal“ are în spate o poveste terifiantă despre care nu s-a ştiut mare lucru până acum. Pasajele apărute în presă din cartea documentată de Stejărel Olaru ne oferă o imagine teribilă despre cum s-a derulat viaţa Nadiei în România, îna...
Cu excepţia celor cu-adevăraţi gurmanzi, prea puţini oameni mai petrec astăzi timp în bucătărie pentru a pregăti masa. Livrarea la domiciliu este noul trend, iar dacă, totuşi, cineva este pus în situaţia de a găti, mâncare congelată pare să fie soluţ...
Campaniile promoţionale pentru alimentele bogate în grăsimi, sare şi zahăr precum şi pentru băuturi răcoritoare vor fi restricţionate în supermarketurile din Marea Britanie, în cadrul măsurilor destinate reducerii obezităţii, transmite Bloomberg.
În plină primăvară, consumul de fructe şi legume creşte semnificativ, însă ce alegi? Până la apariţia fructelor de sezon, precum căpşunile sau cireştele, afinele reprezintă una dintre cele mai delicioase şi sănătoase variante. Afinele au efecte mirac...
Numărul copiilor afectaţi de obezitate, în România, va ajunge la aproape jumătate de milion în 2030, potrivit datelor cuprinse în Atlasul obezităţii infantile pe 2019 al Federaţiei Mondiale a Obezităţii....
O dietă ketogenă - care asigură 99 la sută din calorii din grăsimi şi doar 1 la sută din carbohidraţi - produce beneficii pentru sănătate pe termen scurt, dar efecte negative pot să apară după aproximativ o săptămână, au descoperit cercetătorii într-...
Într-o epocă a dietelor cu conţinut ridicat de proteine sau cu conţinut scăzut de carbohidraţi, ai crede că o deficienţă de proteine este nemaiîntâlnită, dar sunt mulţi oameni care „scapă printre degete” acest puternic macronutrient, în special cei c...
Medicul nutriţionisti Mihaela Bilic a explicat într-o postare pe Facebook importanţa grăsimilor pentru buna funcţionare a organismului, argumentând că lipsa cronica de colesterol la nivel cerebral afectează ireversibil integritatea şi functionarea si...
Cele mai eficiente remedii pentru detoxifierea de după sărbători sunt legumele şi ierburile aromatice care ajută ficatul, bila şi splina să scape de acumulările nesănătoase.
Trigliceridele sunt o importantă sursă de energie pentru organism. Însă un nivel prea mare al acestor grăsimi reprezintă un risc pentru inimă şi vasele de sânge....
Cumpătarea este principalul lucru recomandat de medici pentru zilele de după post şi mai ales în perioada sărbătorilor. Dr. Ileana Nicoleta Dumea, medic primar Medicină de familie la clinica Sanador, explică ce înseamnă exces şi cum putem să ne prot...
Nu este un secret pentru nimeni că pâinea îngrasă, la fel cum toate produsele pe bază de gluten sunt interzise în diete şi în curele de slăbire. Dacă eşti genul de persoană care nu ar renunţa la pâine pentru nimic în lume, poţi face un experiement şi...
Diagnosticul de diabet schimbă viaţa oricărei persoane. Specialiştii de la British Heart Foundation au identificat opt mituri care circulă în legătură cu această afecţiune care devine din ce în ce mai frecventă....
Dacă nu ai renunţat la ideea de a topi kilogramele în plus acum, când a venit toamna, îţi propunem să încerci supa de varză, recunoscută pentru puterea de a arde grăsimile.
Zahărul creşte sau nu riscul de cancer? Am dori un răspuns clar, dar oamenii de ştiinţă nu par să se pună de acord. Până când aceştia se vor hotărî, cel mai bine este să reducem pe cât posibil cantitatea de zahăr din dietă....
Bolile de inimă trebuie ţinute permanent sub supraveghere medicală. Anumite suplimente alimentare s-au dovedit a fi de mare ajutor în buna funcţionare a inimii. Chiar şi aşa este nevoie de avizul medicului curant înainte de a lua orice fel de medicam...
Acizii graşi saturaţi sunt parte din categoria de grăsimi rele din care se regăsesc şi grăsimile trans, ce produc efecte adverse negative uriaşe pentru sănătate.
Durata potrivită a somnului protejează sănătatea inimii. Aceasta este concluzia unui nou studiu care a arătat că durata somnului poate influenţa riscul persoanei de a suferi un infarct miocardic, indiferent de alţi factori de risc, inclusiv cei genet...
Dieta keto sau ketogenică se bazează pe un număr redus de carbohidraţi şi pe multe grăsimi, care ajută la arderea mai eficientă a grăsimilor din organism, arată studiile.
Dietele sunt una dintre principalele preocupaăi ale femeilor de pretutindeni. Învaţă să slăbeşti sănătos şi eficient, cu aceste trei alimente sănătoase.
Dieta cu iaurt şi cartofi este ideală atunci când vrei să slăbeşti rapid. Poţi da jos 5 kilograme în trei zile, dacă urmezi meniul de mai jos.
Europa este afectată de o epidemie de obezitate cauzată de creşterea consumului de alimente intens procesate. Obezitatea nu doar că sporeşte riscul de a suferi de boli grave, dar pune presiune financiară şi pe sistemele publice de sănătate....
Postul negru este o formă extremă care presupune ca pe parcursul unei zile o persoană să nu consume decât apă. Cât de sănătos este şi cine îl poate ţine....
În mod obişnuit, numim vegetarieni acele persoane care nu consumă carne şi fructe de mare. Dieta are atât beneficii, cât şi riscuri, acestea din urmă legate de lipsa anumitor nutrienţi esenţiali din organism....
Accelerarea metabolismului este o ţintă pe care şi-o fixează orice persoană care are probleme cu greutatea. Cât de repede arde organismul caloriile depinde de câteva lucruri....
În alimentaţia noastră ar trebui să regăsim zilnic legume şi fructe şi să ne ferim de mâncărurile procesate. însă deseori, facem alegeri pe care le credem sănătoase, chiar dacă în spatele lor se ascunde un cumul de elemente extrem de nocive.
Hipertensiunea arterială este o boală cronică numită şi „ucigaşul tăcut“. Neidentificată şi netratată afectează organele interne. Anumite alimente duc la creşterea tensiunii arteriale. Care sunt acestea....
Ce schimbare în dietă poate să facă o femeie în viaţa sa dacă vrea să evite diagnosticul de cancer mamar? Medicii specialişti ai Clinicii Mayo îi dau răspunsul....
Internetul este plin de informaţii despre diabet, unele corecte, altele greşite, fără argumente ştiinţifice în spate. Care sunt cele mai frecvente mituri legate de această boală....
Medicul ţi-a comunicat că ai colesterolul mărit? Atunci ai nevoie de o schimbare a dietei şi a stilului de viaţă pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare....
Nivelurile crescute de colesterol şi trigliceride duc invariabil la apariţia aterosclerozei, a bolilor de inimă şi a diabetului. Printr-o alimentaţie sănătoasă şi exerciţii fizice practicate în fiecare zi aceste valori pot fi readuse la normal....
Faţă de 1975, numărul obezilor s-a triplat, potrivit statisticlor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Obezitatea şi bolile asociate – cardiovasculare, diabet şi cancer – ucid, în fiecare an, aproape trei milioane de persoane....
Nu este nevoie să ne înfometam dacă vrem sa scăpăm de perniţele de grăsime. O spun majoritatea nutriţioniştilor. Există multe alimente care ne pot ajuta să slăbim. Medicul nutriţionist Maria Vania ne dă lista cu cele mai importante alimente care ard ...
Îndepărtarea chirurgicală a colecistului – colecistectomia - este o intervenţie chirurgicală relativ frecvent practicată pentru rezolvarea unor afecţiuni ale colecistului sau pentru prevenirea unor complicaţii. Un procent dintre pacienţii care au ef...
Mierea este un produs apicol obţinut prin transformarea şi prelucraea nectarului de către albine. Este un produs zaharos care conţine fitonutrienţi motiv pentru care este considerat un aliment sănătos. Mierea ar trebui însă consumată doar ocazional....
Gestionarea corectă a diabetului zaharat de tip 2 este esenţială pentru pacienţii care suferă de acestă afecţiune. Ce trebuie să includă rutina alimentară....
RISCURI Adesea, de Sărbători sau imediat după se observă o creştere a numărului de pacienţi care vin pentru consultaţii, atât în serviciile de urgenţă, cât şi în ambulatoriile de specialitate. Problemele digestive ocupă un loc fruntaş în topul motive...
Localizată în partea de sus a abdomenului, vezica biliară secretă bila care ajută la digestia grăsimilor. Procesul are loc prin intermediul unor mici canale care se pot bloca în urma apariţiei calculilor. Orice blocaj de acest fel este însoţit de dur...
Diabetul zaharat de tip 2 este cel mai frecvent tip de diabet. Boala este cronică şi greu de ţinut în frâu, astfel că e mai bine să fie prevenită decât tratată. Factorii de risc în diabetul zaharat de tip 2 ţin atât de stilul de viaţă, cât şi de isto...
Alimentaţia din timpul sarcinii nu diferă foarte mult de o alimentaţie echilibrată, moderată şi sănătoasă a unei femei care nu este gravidă. Aportul caloric trebuie să crească în sarcină în medie cu doar 100-300 de kilocalorii....
Alimentaţia din perioada postului se bazează mai ales pe alimente de origine vegetală, respectiv legume, fructe, leguminoase, oleaginoase şi produse din cereal. Dr. Elena Tănase, medic specialist de medicină internă, consultant de nutriţie la Clinica...
Care este cea mai bună dietă: cea săracă în carbohidraţi şi bogată în grăsimi sau cea bogată în carbohidraţi şi săracă în grăsimi? Sau, de fapt, contează tipul de grăsimi/carbohidraţi? Într-un studiu publicat în revista „Science”, cercetătorii cu exp...
Alături de proteine şi grăsimi, carbohidraţii sunt una dintre sursele de energie de care are nevoie organismul pentru a funcţiona şi a se autorepara. Carbohidraţii sunt descompuşi în glucoză şi utilizaţi de îndată....
Renunţarea la proteine animale timp de şase săptămâni poate avea drept consecinţă un plus de energie mulţumită nutrienţilor din vegetale. Mai mult decât atât, alegerile alimentare corecte pot duce la pierderea în greutate sau la menţinerea unei greut...
Cercetătorii de la Universitatea Perdue din SUA au analizat riscurile la care se supun peroanele care adoptă o alimentaţie bogată în grăsimi saturate şi zahăr. Dincolo de obezitate şi boli de inimă, pe lista riscurilor au mai fost adăugate probleme...
Oul de găină conţine sub 5% colesterol. În timp ce albuşul este o sursă de proteine de cea mai bună calitate, gălbenuşul este una de lipide....
Într-o singură săptămâna, îi poţi da un restart total organismului tău! Tot ce trebuie să faci este să renunţi la aceste alimente şi vei vedea minuni.