Alimentele care agravează simptomele artritei: de la lactate la dulciuri. Ce trebuie să eviți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artrita este o afecțiune care afectează mulți oameni, mai ales pe măsură ce aceștia înaintează în vârstă.

Artrita poate fi influențată de alimentație
Artrita poate fi influențată de alimentație

În timp ce anumiți factori de risc sunt asociați cu dezvoltarea artritei, cum ar fi vârsta, sexul, antecedentele familiale sau o leziune acută, dieta poate afecta serios severitatea simptomelor artritei.

Unele alimente sunt cunoscute pentru agravarea artritei unei persoane și ar trebui evitate ori de câte ori este posibil pentru a preveni crizele, potrivit style.yahoo.com.

Ce este artrita?

Artrita este o afecțiune inflamatorie cronică care afectează articulațiile. Puteți înțelege cu ușurință sensul afecțiunii prin descompunerea cuvântului „artrită”.

Prefixul său provine din cuvântul grecesc „arthron”, care înseamnă articulație, în timp ce sufixul „-itis” înseamnă inflamație.

Deși artrita poate afecta practic orice articulație din corpul uman, de obicei afectează genunchii, șoldurile, coloana vertebrală și degetele. Probabilitatea de a dezvolta artrita creste pe masură ce înaintați în vârstă, deși o puteti face la orice vârsta, iar afecțiunea afectează in mod disproporționat femeile. Aproximativ 20% dintre canadienii cu vârsta peste 15 ani au fost diagnosticați cu artrită.

Există mai multe tipuri de artrită, inclusiv:

• Artrita reumatoidă (AR)

• Osteoartrita

• Guta

• Artrita idiopatică juvenilă

Alimente care sunt dăunătoare pentru artrită

Anumite alimente pot afecta artrita prin mijloace directe și indirecte. Luați în considerare eliminarea următoarelor alimente din dieta dumneavoastră dacă aveți această afecțiune.

1. Lactate

Lactatele conțin o proteină numită cazeină care poate stimula inflamația în jurul articulațiilor, agravând simptomele artritei. În plus, unele produse lactate, cum ar fi brânza și untul, au un conținut ridicat de grăsimi, ceea ce poate contribui la creșterea în greutate și la creșterea presiunii asupra articulațiilor.

Cu toate acestea, laptele cu conținut scăzut de grăsimi aduce beneficii persoanelor care suferă de osteoartrită, așa că discutați cu medicul dumneavoastră dacă ar trebui să eliminați lactatele din dieta dumneavoastră în funcție de starea dumneavoastră.

2. Sirop de porumb bogat în fructoză

Un studiu clinic a evaluat impactul negativ al consumului de băuturi răcoritoare îndulcite cu zaharoză (SSSD) și a constatat că băuturile cu zaharuri procesate au stimulat direct producția de acid uric. Acidul uric nu numai că favorizează inflamația, dar induce și rezistența la insulină.

3. Grăsimi saturate

Grăsimile saturate sunt dăunătoare pentru persoanele cu artrită, deoarece cresc nivelurile de inflamație în organism și contribuie la alte riscuri pentru sănătate, cum ar fi bolile de inimă. În plus, grăsimile saturate afectează indirect artrita, contribuind la creșterea în greutate.

4. Zaharuri rafinate

Zaharurile rafinate sunt problematice din mai multe motive. În primul rând, s-a descoperit că au efecte inflamatorii în fluxul sanguin. De asemenea, contribuie la creșterea în greutate, care poate agrava indirect artrita.

5. Paste

Consumul de paste tradiționale poate agrava artrita, deoarece conține gluten. Când este consumat, glutenul declanșează un răspuns imunitar inflamator. În schimb, optează pentru alternative fără grâu, cum ar fi orez brun, paste de linte sau quinoa.

6. Carne roșie

Carnea roșie este cel mai bine evitată de persoanele cu gută, deoarece conține purine, pe care organismul le transformă în acid uric. Guta rezultă din excesul de acid uric în sânge. Alte alimente care conțin purine includ carnea de porc, carnea de organe și unele fructe de mare.

7. Alimente procesate

Alimentele procesate sunt ambalate și vândute în magazine, conținând de obicei mai multe ingrediente. Aceste alimente au un impact negativ asupra simptomelor artritei, deoarece sunt greu de procesat și digerat de organism.

În timp ce artrita poate fi cauzată de o leziune sau poate fi dezvoltată în timp, persoanele care trăiesc cu artrită ar trebui să ia în considerare evitarea alimentelor care favorizează inflamația și agravează simptomele bolii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite