VIDEO 40 de persoane au protestat faţă de schimbarea şefei de la Agenţia Naţională pentru Romi: „Să vă fie ruşine! Huoooo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbarea Claudiei Grosu de la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Romi (ANR) a generat proteste în faţa instituţiei. Premierul Sorin Grindeanu l-a numit, recent, în fruntea ANR pe sociologul Daniel Rădulescu. Protestatarii au spus că nu era nevoie de o schimbare, întrucât Claudia Grosu îşi făcea foarte bine treaba.

Protestul a fost iniţiat de ONG-ul Alianţa pentru Unitatea Romilor. „Prin acest manifest ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la demersurile netransparente de schimbare a conducerii Agenţiei Naţionale pentru Romi“, se arată în comunicatul Alianţei. Ion Alecu, preşedintele ONG-ului, a spus că schimbarea a fost una strict politică şi s-a făcut după modelul Ordonanţei 13, tot la miezul nopţoii şi tot fără consultări. La protest a luat parte şi fosta şefă a ANR, Claudia Grosu, care le-a mulţumit oamenilor pentru susţinere.

Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Romi este sociologul Daniel Rădulescu. Acesta este fondatorul ONG-ului pentru romi SASTIPEN (care în limba romani înseamnă „sănătate“). Din 2010, Rădulescu a participat la elaborarea noului concept de abordare integrată a problemelor sociale cu care se confruntă grupurile vulnerabile.

Floricica Dansatoarea s-a dat cu tehnocraţii la protestul romilor. Mesajul ei pentru Sorin Grindeanu: „Să vă fie ruşine! Huooo!“

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite