Steaua Pandorei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editura Tritonic a publicat recent cele două volume ale epopeii SF "Steaua pandorei" a cunoscutului Peter F. Hamilton (trad. Mihai-Dan Pavelescu). Scriitorul britanic a început să publice

Editura Tritonic a publicat recent cele două volume ale epopeii SF "Steaua pandorei" a cunoscutului Peter F.

Hamilton (trad. Mihai-Dan Pavelescu). Scriitorul britanic a început să publice la 27 de ani, în 1987, şi a devenit, în timp, foarte iubit de pasionaţii genului. A fost nominalizat la premiile Arthur C. Clarke şi Campbell Memorial (pentru "Fallen Dragon") şi a luat Premiul British Science Fiction 2001 pentru povestirea "The Suspect Genome". Pentru a înţelege laboratorul unui astfel de creator, este interesant de ştiut că autorul nu are studii superioare, iar partea ştiinţifică a romanelor sale o ia din revistele de popularizare precum "New Scientist".


Ideală lectură de vacanţă, povestea lui Hamilton se desfăşoară undeva în secolul XXIV, când omenirea a colonizat deja întreaga galaxie. Cele peste şase sute de planete locuite creează un fel de Commonwealth format din mai multe rase, unele extraterestre, desigur, care trăiesc într-o deplină înţelegere. Găurile de vierme facilitează legătura dintre planetele locuite, lumea trăieşte într-o atmosferă de pace.

Un astronom observă însă un fapt curios: undeva, la o distanţă de o mie de ani-lumină, încep să dispară stelele… Alertată, civilizaţia galactică îşi dă seama că viaţa liniştită devine improbabilă. Pentru că nu există o altă cale, oamenii construiesc prima navă cu viteză superluminică, navă intitulată "A doua şansă". Astronauţii plecaţi în odisee, dar şi cei rămaşi acasă sunt frământaţi de întrebări tulburătoare: de ce ar dori cineva să izoleze un sistem solar?

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite