Patriarhul Daniel, preafericit de Guvern cu salariu de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a adoptat ieri un proiect de lege prin care li se acordă conducerilor cultelor recunoscute măriri substanţiale ale propriilor indemnizaţii. Principalul beneficiar al miluielii

Guvernul a adoptat ieri un proiect de lege prin care li se acordă conducerilor cultelor recunoscute măriri substanţiale ale propriilor indemnizaţii. Principalul beneficiar al miluielii electorale a Cabinetului Tăriceanu este Patriarhul Daniel, a cărui indemnizaţie a cunoscut aproape o dublare, apropiindu-se sensibil de cuantumul lefii preşedintelui Traian Băsescu.

Cunoscut pentru reşedinţele deţinute în mai multe locaţii din ţară şi prin slăbiciunea pentru maşinile de lux, Prea Fericitul Daniel va primi prin noua măsură guvernamentală aprope 8.000 de RON, faţă de cei 4.500, cât reprezintă indemnizaţia sa în prezent.

Spre comparaţie, acelaşi proiect de lege prevede pentru clerul de rând, care activează în condiţii dificile, în zona rurală, un sprijin financiar lunar de 15 ori mai mic decât salariul primit de preaînalţii lor superiori. Preoţii, diaconii, pastorii, vestitorii, imamii şi rabinii, aflaţi în situaţia de a profesa în zone sărace sau izolate geografic, vor beneficia de un fond de sprijin lunar care variază între 551 şi 733 RON, în funcţie de studii şi vechimea în muncă.

În topul salariilor din zona cultelor, Daniel este urmat de arhiepiscopul major, mitropoliţii BOR şi cel al Bisericii Romano-Catolice, cu câte 7.366 de lei, arhiepiescopii şi şefii celorlalte culte recunoscute, cu câte 6.932 de lei, episcopii şi episcopii-vicari patriarhali - 6.343 RON, şi, în fine, episcopii coajutori şi arhierei, cu câte 6.068 RON. (Marius Vulpe)

Patriarhul Daniel va câştiga 8.000 de RON pe lună

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite