Alianţa - 49%, PSD - 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul sondaj INSOMAR relevă faptul că 40 la sută din români sunt destul de nemulţumiţi de activitatea lui Călin Popescu Tăriceanu, în timp ce acest indicator în cazul preşedintelui

Ultimul sondaj INSOMAR relevă faptul că 40 la sută din români sunt destul de nemulţumiţi de activitatea lui Călin Popescu Tăriceanu, în timp ce acest indicator în cazul preşedintelui Băsescu este de 25 de procente.
Mai mult de jumătate din repondenţi se declară convinşi că cei doi lideri politici nu se înţeleg prea bine, 20 la sută fiind de părere că Băsescu şi Tăriceanu nu se înţeleg deloc. În preferinţele electorale ale celor intervievaţi, Alianţa D.A. se distinge cu 49 de procente. Pe locul secund, la distanţă de aproape 20 de procente se situează PSD, urmat de PRM cu 14 la sută din intenţiile de vot. Poziţia bună pe care o are Alianţa D.A. în sondaje se datorează în proporţie covârşitoare Partidului Democrat, care ar aduna 68 la sută din voturi în cazul în care cele două partide ar candida separat, în timp ce doar 30 la sută s-ar fi îndreptat spre PNL. Diferenţa de până la sută la sută declară că ar fi votat cu alt partid sau nu ar fi votat deloc, notează autorii studiului.

Macovei, apreciată de 60 la sută din repondenţi
La capitolul încredere în instituţiile statului, locul fruntaş este ocupat în continuare de Biserică, urmată de armată şi mass-media. În guvern au încredere doar 23 de procente, cel mai scăzut grad de încredere fiind acordat parlamentului şi partidelor politice. Cel mai credibil ministru continuă să fie Monica Macovei, 60 la sută dintre intervievaţi calificând activitatea guvernamentală a acesteia ca " foarte bună şi destul de bună". Studiul INSOMAR a fost realizat în perioada 22-27 martie 2006 pe un eşantion reprezentativ de 1.178 de persoane. Marja de eroare este de 3 la sută.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite