VIDEO Cum arăta Universul în urmă cu nouă miliarde de ani

VIDEO Cum arăta Universul în urmă cu nouă miliarde de ani

FOTO nasa.gov

O echipă internaţională de astronomi de la Universitatea din Tokio şi de la Universitatea Oxford au realizat o hartă 3D a Universului, aşa cum arăta el în urmă cu circa nouă miliarde de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Harta a fost realizată în cadrul proiectului FastSound. Acesta a fost demarat în 2012 şi va continua până în primăvara anului 2014, şi are drept obiectiv cartografierea Universului îndepărtat, pentru a verifica teoriile privitoare la evoluţia Universului.

Harta a fost elaborată pe baza datelor obţinute cu ajutorul instrumentului numit Fiber Multi-Object Spectrograph (FMOS), instalat petelescopul japonez Subaru, instalat pe muntele Mauna Kea din Hawaii. Acest instrument permite colectarea simultană a spectrelor din infraroşul apropiat pentru mai mult 100 de obiecte cereşti.

Harta obţinută până acum în cadrul proiectului FastSound conţine circa 1.100 de galaxii, aşa cum erau poziţionate ele la circa 4,7 miliarde de ani după BigBang.

Citeşte continuarea pe site-ul stiintasitehnica.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările