SpaceX vrea să folosească platforme de lansare pe apă pentru misiunile către Marte

SpaceX vrea să folosească platforme de lansare pe apă pentru misiunile către Marte

SpaceX foloseşte deja nava dronă Of Course I Still Love You pentru aterizările pe apă ale rachetelor lansate.

Elon Musk a confirmat un zvon pornit pe Twitter în urmă cu câteva zile, care sugera că SpaceX angajează oameni pentru a construi o platformă marină ce va avea rolul de port spaţial.

Ştiri pe aceeaşi temă


Deşi misiunile spre Marte se află încă la o distanţă considerabilă în viitor, pregătirile pentru acestea încep deja pe Pământ. Un zvon pornit de contul de Twitter SpaceXFleet în urmă cu câteva zile a fost confirmat de Elon Musk, care a scris pe platforma de socializare că ”SpaceX construieşte porturi spaţiale plutitoare pentru călătoriile spre Marte, Lună şi drumuri hipersonice în jurul Pământului”.

SpaceX a mai prezentat această idee în trecut, însă acum se pare că rotiţele au început să se pună în mişcare pentru transformarea ei în realitate, scrie Engadget.


Porturile vor fi realizate pentru a acomoda în principal rachetele Starship, pe care compania vrea să le refolosească şi care au diferite scopuri, de la călătoria hipersonică la explorarea spaţiului. Conform lui Musk, aceste porturi vor fi de fapt platforme petroliere care vor primi câteva îmbunătăţiri şi o restaurare generală, iar transportul spre şi de la platformă va fi asigurat de Hyperloop, conceptul de tren ultra-rapid propus de Tesla şi SpaceX.

Realizarea unor porturi pe apă ar avea mai multe beneficii, eliminând problema zgomotului foarte puternic care ar putea afecta locuitorii din apropiere, şi reducând riscurile în cazul unei lansări eşuate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările