Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională se vor uita la noul Star Wars într-un cinema improvizat chiar la bordul satelitului

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională se vor uita la noul Star Wars într-un cinema improvizat chiar la bordul satelitului

FOTO Luke Skywalker (Mark Hamill)

Star Wars: Ultimii Jedi se va lansa la finalul acestei săptămâni, fiind unul dintre cele mai aşteptate filme ale ultimilor anii. Un amănunt interesant este faptul că nu doar oamenii de pe Pământ se vor bucura de noul film care face parte din franciza pornită de George Lucas.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională vor primi şi ei pelicula, pentru a o viziona în cadrul unui cinema improvizat chiar la bordul satelitului. O sală de proiecţie a fost organizată ad-hoc, folosid ecranul pe care sunt proiectate videoconferinţele la care participă astronauţii şi un laptop prin care este asigurată conexiunea către proiector. Planul a fost confirmat chiar de unul dintre purtătorii de cuvânt ai NASA.

”Filmele la care se pot uita astronauţii sunt primite ca un fişier digital la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, prin intermediul internetului, iar cei de acolo ştiu ce să facă mai departe”, a spus sursa din cadrul NASA, care a fost citată de publicaţia Verge via Inverse.  Această vizionare nu este o premieră, astronauţii organizând de mai multe ori până acum seri de film. Chiar Gene Kelly a postat pe Twitter acum ceva vreme cum arată sala improvizată de cinema.

FOTO Captură Twitter

Nu se ştie încă dacă astronauţii vor putea vedea filmul înainte ca acesta să apară în cinematografele din lumea întreagă, însă toţi se bazează pe faptul că nu ne vor da nici un spoiler. În plus, trebuie să fie al naibii de interesant să te uiţi la Star Wars din spaţiu.

citeste totul despre: