Tablet PC, o nouă revoluţie marca Apple

Tablet PC, o nouă revoluţie marca Apple

Lansarea oficială a tablet PC a fost anunţată pentru astăzi

Pentru tablet PC, ultimul gadget ce se lansează astăzi este anticipat un succes comercial la fel de mare ca în cazurile iPod şi iPhone. Reorientarea Apple spre gadgeturi sau telefoane mobile, în paralel cu producţia de PC-uri, este profitabilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoscuta companie din domeniul IT, Apple, a raportat câştiguri peste aşteptările analiştilor pe perioada octombrie - decembrie 2009, primul trimestru al noului an fiscal. Anunţul Apple vine la doar o zi înainte de lansarea de azi a unuia dintre cele mai aşteptate produse pentru 2010, tablet PC.

Profit cu 50% mai mare

Acţiunile Apple au crescut cu 2,6% imediat după ce compania a comunicat o creştere cu 50% a profitului pentru ultimele trei luni din 2009, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Profitul a fost de 3,38 miliarde de dolari, sau 3,67 de dolari pe acţiune, obţinut pe fondul majorării vânzărilor cu 32%, la 15,7 miliarde de dolari.

Steve Jobs, preşedintele executiv Apple, a spus doar că în această săptămână va fi prezentat „un nou produs important".

Aceasta ar putea însemna lansarea unui nou model de mini-PC, cu diagonala ecranului de 25 de centrimetri, touch-screen, destinat în principal navigării pe Internet, vizionării de filme şi pentru redarea de muzică, dar şi cu funcţii caracteristice unui notebook, anticipează analiştii de la Morgan Stanley şi Piper Jaffray, citaţi de agenţia Bloomberg. Cotaţia acţiunilor Apple a crescut cu 5,26 de dolari, la 208,33 dolari pe acţiune, la închiderea tranzacţiilor de luni.

Faţă de anul trecut, valoarea acţiunilor s-a dublat. Tim Cook, director de operaţiuni, a refuzat să furnizeze orice informaţie referitoare la lansarea de astăzi, afirmând că va fi o surpriză pentru participanţi. Apple a vândut 8,7 milioane de iPhone şi 3,36 milioane de PC-uri Mac în sezonul Sărbătorilor de iarnă.

Aceasta reprezintă cele mai mari vânzări trimestriale din ultimii patru ani. Împreună, cele două produse, iPhone şi Mac contează pentru 60% din veniturile Apple. Compania a arătat că marja de profit a crescut datorită evoluţiei favorabile a costurilor cu componente, majorării veniturilor şi gestionării mai bune a cheltuielilor fixe.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările